Ministerul Apărării Naţionale (MApN) - Forţele Terestre Române

Comunicate

Misiuni de dezinfectare, în municipiul Suceava

Un detaşament constituit din peste 70 de militari din Batalionul 202 Apărare CBRN (Intervenţie la Dezastre) din subordinea Diviziei 2 Infanterie acţionează, începând cu data de 3 aprilie, în zona de responsabilitate a Diviziei 4 Infanterie, în sprijinul autorităţilor locale din Suceava pentru dezinfectarea căilor rutiere şi a altor obiective de pe raza teritorială a municipiului.

Generalul-maior Iulian Berdilă, şef al Statului Major al Forţelor Terestre

În data de 26 martie, la sediul Statului Major al Forţelor Terestre, în prezenţa şefului Statului Major al Apărării, general-locotenent Daniel Petrescu, a avut loc, în format restrâns, ceremonia de predare-primire a funcţiei de şef al Statului Major al Forţelor Terestre. Astfel, generalul-maior Iulian Berdilă a primit comanda Statului Major al Forţelor Terestre de la generalul-maior Dorin Blaiu.

***

Amenajare genistică pentru instalarea Spitalul mobil  ROL 2, acţiune de combatere a răspândirii COVID-19

Forţe si mijloace puse la dispoziţie de Batalionul 96 Geniu din Bucureşti execută, începând cu data de 18 martie, lucrări de amenajare genistică a unui teren din incinta Institutului Naţional de Gerontologie şi Geriatrie „Ana Aslan” din Otopeni în vederea realizării unei formaţiuni medicale de tip ROL 2. Spitalul mobil operaţional ROL 2 va fi destinat limitării răspândirii virusului COVID-19, conform planurilor de cooperare interinstituţională pe această linie.

Instalarea de corturi militare în facilităţi medicale din ţară, în sprijinul autorităţilor publice locale

În vederea participării la implementarea măsurilor de prevenire şi limitare a răspândirii infectării personalului cu virusul COVID 19, Statul Major al Forţelor Terestre a organizat elemente structurale operative de monitorizare a situaţiei epidemiologice în zonele de responsabilitate şi de coordonare a activităţilor de sprijin, la ordin, a autorităţilor publice centrale şi locale.

Batalionul 495 Protecţia Forţei „Vulturii Negri” – „Misiune îndeplinită în Afganistan!”

Ceremonia de repatriere a militarilor Batalionului 495 Protecţia Forţei „Vulturii Negri” / Paraşutişti „Căpitan Ştefan Soverth” care a avut loc, în data de 6 martie, pe platoul comandamentului Brigăzii 1 Mecanizată din Bucureşti, a fost punctul final în operaţia „NATO Resolute Support” din Afganistan, la care paraşutiştii au participat, începând cu luna august, anul trecut.

Pages

Alba Arad Arges Bacau Bihor Bistrita-Nasaud Botosani Braila Brasov Buzau Calarasi Caras-Severin Cluj Constanta Covasna Dambovita Dolj Galati Giurgiu Gorj Harghita Hunedoara Ialomita Iasi Ilfov Maramures Mehedinti Bucuresti Mures Neamt Olt Prahova Salaj Satu Mare Sibiu Suceava Teleorman Timis Tulcea Valcea Vaslui Vrancea