Ministerul Apărării Naţionale (MApN) - Forţele Terestre Române

 

Joi, 30/10/2014
Miercuri 29 octombrie 2014, la Cimitirul Új Köztemető din Budapesta a avut loc ceremonia militară şi religioasă organizată cu ocazia Zilei Armatei României.

La ceremonie au fost prezenţi Excelenţa sa, domnul Alexandru Ion Nicula – Ambasadorul României în Ungaria, domnul Alexandru Bolboceanu – din partea Ambasadei Republicii Moldova, generalul de brigadă Șandor Vass – din partea Ministerului Apărării din Ungaria, generalul de brigadă Ioan Manci – locţiitorul comandantului Diviziei 4 Infanterie “GEMINA”, ataşatul militar al României, colonel Iuliu Lucaci şi ataşaţi militari ai mai multor state, militari români.

Garda de onoare a fost constituită din militari aparţinând structurii de gardă şi protocol a Armatei Ungare şi dintr-un pluton din Batalionul 317 Cercetare “VLĂDEASA” din Cluj Napoca.
Afisari: 77

Luni, 27/10/2014

În perioada 15 octombrie-12 noiembrie Brigada 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa” participă cu un detaşament de 200 de militari şi tehnică militară la exerciţiul multinaţional „Combined Resolve III ROT 14-03” în Hohenfels, Germania.

Batalionul 21 Vânători de Munte „Genearal Leonard Mociulschi” participă cu o structură de comandament, o subunitate de vânători de munte, o subunitate de sprijin de luptă şi elemente de sprijin logistic.

Afisari: 276

Duminică, 26/10/2014

Astăzi 25 octombrie, Ziua Armatei României, la Ansamblul Monumental "Glorie Ostaşului Român" din Carei și la Monumentul Ostaşului Român, din municipiul Satu Mare au avut loc ceremonii militare şi religioase dedicate sărbătoririi a 70 de ani de la eliberarea teritoriului național.

Șeful Statului Major al Forţelor Terestre, generalul-maior Dumitru Scarlat a participat la activități alături de ministrul apărării naţionale, Mircea Duşa, şeful Statului Major General, general-locotenent Ştefan Dănilă, de militari activi și în retragere, veterani de război și de un public numeros.

Afisari: 594

Sâmbătă, 25/10/2014

De Ziua Armatei României, 25 octombrie, o zi cu valoare de referință în istoria şi conștiința poporului român, ne plecăm fruntea în fața sacrificiului militarilor români care, fie și-au apărat ţara în războaiele purtate de-a lungul anilor, fie au apărat interesele României în diferite zone de conflict ale lumii, au luptat cu eroism pentru a-şi îndeplini misiunile primite.

Afisari: 240

Vineri, 24/10/2014

Militarii armatei române sărbătoresc în fiecare an, la 25 octombrie, Ziua Armatei României, ziua în care acum 70 de ani a fost eliberată ultima palmă de pământ românesc. Cu gândul la misiunile prezente şi cele viitoare, noi, cei aflaţi la datorie sub faldurile drapelului tricolor, acasă sau în locuri îndepărtate, folosim răgazul acestei zile de sărbătoare pentru a evoca, plini de emoţie, faptele de arme ale înaintaşilor.

Afisari: 407

Joi, 16/10/2014

Oficialităţi militare şi civile au fost prezente joi, 16 octombrie, în poligonul Smârdan, la Ziua Distinşilor Vizitatori, organizată de către participanţii la exerciţiul "Danube Express 14".

Afisari: 1,094

Joi, 16/10/2014

Comandamentului Grup Servicii a fost prima structură logistică de nivel batalion din istoria vânătorilor de munte. La 18 septembrie a.c. Batalionul 229 Sprijin Logistic, prin aprobarea Şeful Statului Major General, preia tradiţiile de luptă ale Comandamentului Grup Servicii.

Afisari: 640

No front page content has been created yet.