Welcome to MINISTERUL APĂRĂRII NAŢIONALE

 

Data publicării:24/04/2014

Ieri, 23 aprilie, la ceas de sărbătoare pentru militarii forţelor terestre, Drapele de Luptă, simboluri ale onoarei şi credinţei faţă de ţară, au fost decorate cu Emblema de Onoare a Statului Major General şi Emblema de Onoare a Forţelor Terestre.


Afişări: 36
Data publicării:24/04/2014

Manifestările dedicate sărbătoririi Zilei Forţelor Terestre s-au încheiat, în capitală, printr-o retragere cu torţe desfăşurată de un detaşament de militari din cadrul Batalionului 2 Infanterie „Călugăreni” pe traseul Cercul Militar Naţional, Opera Română, Palatul Cotroceni, Statul Major al Forţelor Terestre.


Afişări: 543
Data publicării:23/04/2014

Astăzi, 23 aprilie, este ziua în care noi, militarii din forţele terestre, sărbătorim ziua categoriei de forţe, al cărei patron spiritual este Sfântul Mare Mucenic Gheorghe - Purtătorul de Biruinţă.

În garnizoanele din ţară s-au desfăşurat ceremonii militare de omagiere a jertfelor înaintaşilor şi de evocare a tradiţiilor de luptă ale unităţilor, precum şi adunări festive, simpozioane, evocări, expoziţii de carte şi foto, ziua porţilor deschise, competiţii sportive şi aplicativ militare.


Afişări: 1,273
Data publicării:15/04/2014

Comandantul Comandamentului Aliat al Forţelor Terestre, generalul-locotenent Frederick Hodges, a efectuat, în perioada 14-15 aprilie, o vizită de lucru în România.

Pe timpul vizitei, generalul-locotenent Hodges a avut întâlniri cu secretarul de stat pentru politica de apărare şi planificare, Valeriu Nicuţ, cu şeful Statului Major General, generalul-locotenent Ştefan Dănilă, şi cu rectorul Universităţii Naţionale de Apărare, generalul de flotilă aeriană Gabriel-Florin Moisescu.


Afişări: 2,558
Data publicării:15/04/2014

Astăzi, 15 aprilie a.c., Statul Major al Forţelor Terestre împreună cu Fundaţia Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruinţă, au adus un strop de bucurie şi o picătură de speranţă pentru copiii din Casele de tip familial “Sfânta Elena” din Corabia, cărora le-au împărţit cadouri cu ocazia Sfintelor sărbători de Paşte.


Afişări: 306
Data publicării:14/04/2014

În perioada 7 - 11 aprilie marile unităţi şi unităţi din compunerea Forţelor Terestre au fost luate cu asalt de elevi şi dascăli în cadrul programului ”Armata – O şcoală altfel”.

Marile unităţi şi unităţi şi-au deschis larg porţile pentru a prezenta viitoarelor generaţii aspecte din viaţa de zi cu zi a militarilor, aspecte din cadrul activităţilor de instruire şi repere istorice ale fiecărei unităţi în parte.


Afişări: 1,798

Pages

No front page content has been created yet.