Ministerul Apărării Naţionale (MApN) - Forţele Terestre Române

 

Luni, 06/07/2015

Fiecare teatru de operaţii are specificul său. Pentru aceasta, antrenamentul militarilor care urmează sau se pregătesc să desfăşoare o misiune într-o anumită zonă de conflict, este conceput pe răspunsul la ameninţările specifice.

Misiunea KFOR din Kosovo ce presupune o interacţiune continuă cu populaţia civilă, se desfăşoară pentru sprijinul acţiunii forţelor de ordine locale şi vizează, mai ales, răspunsul la diferite acţiuni ale grupurilor infracţionale organizate, care pot destabiliza ordinea şi siguranţa publică.

Afisari: 59

Vineri, 03/07/2015

Joi, 2 iulie, la sediul Statului Major al Forţelor Terestre, a avut loc vizita secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, preşedintelui României, Klaus Iohannis, premierul interimar, Gabriel Oprea, ministrul apărării naţionale, Mircea Duşa, cu ocazia inaugurării Unităţii pentru Integrarea Forţelor NATO (NFIU).

NFIU este primul din cele şase centre de comandă din statele flancului estic al NATO, alături de alte cinci centre similare din Bulgaria, Polonia, Estonia, Letonia şi Lituania.

Afisari: 158

Luni, 29/06/2015

Şeful Statului Major al Forţelor Terestre, generalul-maior Dumitru Scarlat, s-a alăturat, şi de această dată, provocării lansate de voluntarii grupului INVICTUS, cu ocazia Zilei Drapelului Naţional, pentru a susţine militarii din Forţele Tereste, răniţi în teatrele de operaţii din Afganistan şi Irak, care vor să participe la Jocurile Paralimpice Invictus din anul 2016, şi pentru a cinsti memoria eroilor neamului de ieri şi de astăzi.

* * *

Afisari: 291

Vineri, 26/06/2015

Ziua Drapelului Naţional a fost sărbătorită astăzi, 26 iunie, în Piaţa Tricolorului din Bucureşti, în prezenţa secretarilor de stat din Ministerul Apărării Naţionale, Valeriu Nicuţ şi Otilia Sava.

La festivitate, au participat reprezentanţi ai administraţiei publice centrale şi municipale, cadre militare în rezervă şi retragere, veterani de război şi bucureşteni.

Drapelul Naţional este simbolul luptei poporului român pentru libertate.

Afisari: 243

Marţi, 23/06/2015

Şeful Statului Major al Forţelor Terestre, generalul-maior Dumitru Scarlat, a fost prezent astăzi, 23 iunie a.c., la Ziua Distinşilor Vizitatori în cadrul exerciţiului ROUSOFEX 15, în poligonul de la Capu Midia.

Astfel, la primele ore ale dimineţii, a avut loc îmbarcarea la bordul unei ambarcaţiuni RHIB pentru transferul la bordul fregatei „Regina Maria”, în vederea deplasării la platforma petrolieră GLORIA, unde s-a desfăşurat un exerciţiu tactic.

Afisari: 487

Marţi, 23/06/2015

În perioada 8-20 iunie a.c., s-a desfăşurat exerciţiul româno-american „Red Dragon 15”, la care au participat militarii Batalionului 528 Cercetare, alături de militarii americani din cadrul Unităţii 1-131 de Cercetare şi Supraveghere din cadrul Gărzii Naţionale a statului Alabama, în poligonul Babadag, precum şi în alte locaţii din judeţul Tulcea, inclusiv în Delta Dunării.

Afisari: 298

Vineri, 19/06/2015

"...jur credinţă patriei mele, România. Jur să-mi apăr ţara, chiar cu preţul vieţii. Jur să respect Constituţia, legile ţării şi regulamentele militare. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!" au fost propoziţiile scurte dar încărcate de solemnitate care au răsunat vineri, 19 iunie a.c., din piepturile a peste 400 de soldaţi profesionişti din Forţele Terestre.

Afisari: 380

No front page content has been created yet.