Ministerul Apărării Naţionale (MApN) - Forţele Terestre Române

 

Vineri, 31/10/2014
În perioada 27-29 octombrie, şeful Statului Major al Forţelor Terestre, general maior Dumitru Scarlat, a efectuat o vizită de lucru în Republica Moldova.

În cadrul vizitei, generalul maior Dumitru Scarlat s-a întâlnit cu ministrul apărării din Republica Moldova, domnul Valeriu Troenco, cu şeful Marelui Stat Major şi comandant al Armatei Naţionale, generalul de brigadă, Igor Gorgan, cu comandantul interimar al Comandamentului Forţelor Terestre al Armatei Naţionale, colonel Iurie Brumă şi cu comandantul Brigăzii 2 Infanterie Motorizate “Ştefan cel Mare”, colonel Mihail Olaru.

În cadrul discuţiilor, au fost trecute în revistă aspecte privind stadiul cooperării dintre Forţele Terestre Române şi Armata Naţională a Republicii Moldova, modalităţile prin care partea română poate acorda sprijin în domeniile reformei sistemului militar, învăţământului militar precum şi în pregătirea profesională a ofiţerilor şi subofiţerilor moldoveni în instituţii de profil din România
Afisari: 217

Joi, 30/10/2014
Miercuri 29 octombrie 2014, la Cimitirul Új Köztemető din Budapesta a avut loc ceremonia militară şi religioasă organizată cu ocazia Zilei Armatei României.

La ceremonie au fost prezenţi Excelenţa sa, domnul Alexandru Ion Nicula – Ambasadorul României în Ungaria, domnul Alexandru Bolboceanu – din partea Ambasadei Republicii Moldova, generalul de brigadă Șandor Vass – din partea Ministerului Apărării din Ungaria, generalul de brigadă Ioan Manci – locţiitorul comandantului Diviziei 4 Infanterie “GEMINA”, ataşatul militar al României, colonel Iuliu Lucaci şi ataşaţi militari ai mai multor state, militari români.

Garda de onoare a fost constituită din militari aparţinând structurii de gardă şi protocol a Armatei Ungare şi dintr-un pluton din Batalionul 317 Cercetare “VLĂDEASA” din Cluj Napoca.
Afisari: 103

Luni, 27/10/2014

În perioada 15 octombrie-12 noiembrie Brigada 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa” participă cu un detaşament de 200 de militari şi tehnică militară la exerciţiul multinaţional „Combined Resolve III ROT 14-03” în Hohenfels, Germania.

Batalionul 21 Vânători de Munte „Genearal Leonard Mociulschi” participă cu o structură de comandament, o subunitate de vânători de munte, o subunitate de sprijin de luptă şi elemente de sprijin logistic.

Afisari: 357

Duminică, 26/10/2014

Astăzi 25 octombrie, Ziua Armatei României, la Ansamblul Monumental "Glorie Ostaşului Român" din Carei și la Monumentul Ostaşului Român, din municipiul Satu Mare au avut loc ceremonii militare şi religioase dedicate sărbătoririi a 70 de ani de la eliberarea teritoriului național.

Afisari: 621

Sâmbătă, 25/10/2014

De Ziua Armatei României, 25 octombrie, o zi cu valoare de referință în istoria şi conștiința poporului român, ne plecăm fruntea în fața sacrificiului militarilor români care, fie și-au apărat ţara în războaiele purtate de-a lungul anilor, fie au apărat interesele României în diferite zone de conflict ale lumii, au luptat cu eroism pentru a-şi îndeplini misiunile primite.

Afisari: 256

Vineri, 24/10/2014

Militarii armatei române sărbătoresc în fiecare an, la 25 octombrie, Ziua Armatei României, ziua în care acum 70 de ani a fost eliberată ultima palmă de pământ românesc. Cu gândul la misiunile prezente şi cele viitoare, noi, cei aflaţi la datorie sub faldurile drapelului tricolor, acasă sau în locuri îndepărtate, folosim răgazul acestei zile de sărbătoare pentru a evoca, plini de emoţie, faptele de arme ale înaintaşilor.

Afisari: 484

Joi, 16/10/2014

Oficialităţi militare şi civile au fost prezente joi, 16 octombrie, în poligonul Smârdan, la Ziua Distinşilor Vizitatori, organizată de către participanţii la exerciţiul "Danube Express 14".

Afisari: 1,102

No front page content has been created yet.