Ministerul Apărării Naţionale (MApN) - Forţele Terestre Române

 

Luni, 22/12/2014

Astăzi, 22 decembrie a.c., unui grup de militari români din cadrul Statului Major al Forţelor Terestre şi al Regimentului 30 Gardă "Mihai Viteazul" le-au fost conferite distincţii militare ale Armatei Naţionale a Republicii Moldova, pentru "promovarea păcii şi contribuţia adusă la dezvoltarea relaţiilor de cooperare militară şi prietenie dintre cele două armate".

Distincţiile au fost conferite de către Excelenţa Sa Iurie Reniţă, ambasadorul Republicii Moldova în România, în cadrul unei ceremonii desfăşurate la sediul ambasadei.

Afisari: 52

Sâmbătă, 20/12/2014

Personal militar şi civil din Ministerul Apărării Naţionale participă, în perioada 20-22 decembrie, la ceremoniile militare de depunere de coroane şi jerbe de flori la monumentele închinate Eroilor Martiri căzuţi, în urmă cu 25 de ani, pentru victoria Revoluţiei din decembrie 1989.

În Bucureşti, ceremoniile vor avea următorul program:

20 decembrie:
Ora 10.00 - Troiţa de lângă Crematoriul "Cenuşa"
Ora 12.00 - Monumentul închinat eroilor martiri din Popeşti Leordeni

Afisari: 83

Joi, 18/12/2014

Sala de festivități a Statului Major al Forţelor Terestre a fost, astăzi, 18 decembrie, gazda spectacolului „Vine, vine Moş Crăciun”, organizat de Cercul Militar din Târgu Mureş, în colaborare cu Ansamblul Artistic „Mioriţa”.

Afisari: 200

Miercuri, 17/12/2014

Şeful Statului Major al Forţelor Terestre, generalul-maior Dumitru Scarlat, s-a întâlnit astăzi, 17 decembrie a.c., la sediul Statului Major al Forţelor Terestre, cu Locţiitorul Comandantului Componentei Terestre NATO, generalul-locotenent Ed Davis.

Afisari: 152

Marţi, 16/12/2014

Şeful Statului Major al Forţelor Terestre, generalul-maior Dumitru Scarlat, s-a întâlnit astăzi, 16 decembrie a.c., la sediul Statului Major al Forţelor Terestre, cu locţiitorul şefului de stat major pentru operaţii (G3) al Forţelor Terestre ale S.U.A. din Europa (USAREUR), generalul de brigadă John Hort.

Afisari: 189

Joi, 11/12/2014

În data de 10 decembrie 2014, Centrul de Cultură şi arte "George Topârceanu" din Curtea de Argeş a găzduit prima ediţie a "Festivalului de datini şi obiceiuri de Crăciun".

Evenimentul a fost organizat de către Cercul Militar Curtea de Argeş împreună cu Batalionul 33 Vânători de Munte "Posada", sub coordonarea Biroului Tradiţii şi cultură din Statul Major al Forţelor Terestre şi Secţiei Tradiţii şi cultură al Statului Major General.

Afisari: 167

Luni, 01/12/2014
La 96 de ani de la Marea Unire de la Alba Iulia, detaşamente de militari și tehnică din Forţele Terestre au defilat la parada militară organizată cu acest prilej în capitală, împreună cu forţe și mijloace tehnice din celelalte categorii de forțe ale Armatei României şi din sistemul naţional de apărare, fiind onoraţi de prezenţa detaşamentelor de militari din ţările aliate şi partenere din Franţa, Republica Moldova, Polonia, Turcia şi Statele Unite ale Americii.
Afisari: 494