Ministerul Apărării Naţionale (MApN) - Forţele Terestre Române

 

Joi, 26/03/2015

În data de 24 martie 2015, 30 de elevi ai Şcolii Miliare de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „BASARAB I” au participat la întreţinerea mormintelor veteranilor de război din cimitirele localităţii Dragoslavele.

Afisari: 126

Joi, 26/03/2015

Echipa MFAT (Multifunctional Advisory Team) condusă de locotenent-colonel Daniel Pop a efectuat o vizită la KMTC (Kabul Military Training Centre). Aceasta face parte din programul de consiliere şi mentorizare a instituţiilor militare afgane.

Afisari: 321

Marţi, 24/03/2015

Marţi , 24 martie, în Poligonul Smârdan, s-a desfăşurat prima fază a exerciţiului multinaţional Saber Junction 15.

Militari americani din cadrul Brigăzii 173 Aeropuratată au executat un desant aerian alăturându-se, la sol, militarilor români din cadrul Brigăzii 282 Mecanizate. Împreună, miliarii americani şi români, au executat acţiuni de securizare a unor obiective ulterior realizând joncţiunea cu militarii americani din cadrul Regimentului 2 Cavalerie.

Afisari: 242

Luni, 23/03/2015

Personalul Brigăzii 81 Mecanizată „General Grigore Bălan”, participant la Resolute Support Mission în teatrul de operaţii din Afganistan, a planificat şi dezvoltat un program de consiliere şi mentorat constând dintr-o serie de întâlniri cu partenerii afgani, menite să îmbunătăţească procesul de tranziţie funcţională în care se află forţele de securitate afgane.

Afisari: 170

Luni, 23/03/2015

Joi, 19 martie, la Şcoala de Aplicaţie pentru Unităţi Sprijin Luptă din Sibiu, s-a desfăşurat convocarea personalului de relaţii publice şi a jurnaliştilor militari.

Pentru toţi participanţii, activitatea s-a dovedit a fi extrem de utilă, în principal pentru că munca de relaţii publice, pentru a-şi atinge obiectivele propuse, trebuie să fie un demers concentrat şi, mai ales, bine coordonat.

Afisari: 230

Miercuri, 18/03/2015

La începutul lunii martie 2015, militarii români împreună cu partenerii danezi din cadrul detaşamentului Army Institutional Advisory Team, componentă a Resolute Support Mission, au organizat o vizită la Şcoala de Artilerie a armatei Afgane.

Această vizită, condusă de locotenent-colonel Daniel Pop, directorul Multifunctional Advisory Team, face parte din programul de asistenţă şi instruire a învăţământului militar, Şcoala de Artilerie fiind în plin proces de tranziţie fiind un element de referinţă în procesul de modernizare a forţelor armate Afgane.

Afisari: 566

Marţi, 10/03/2015

Vineri, 6 martie, în garnizoana Miercurea Ciuc s-a desfășurat ceremonia militară organizată cu ocazia aniversării a 75 de ani de existenţă și istorie tumultoasă a Batalionului 24 Vânători de Munte „General Gheorghe Avramescu”.

Afisari: 410

No front page content has been created yet.