Ministerul Apărării Naţionale (MApN) - Forţele Terestre Române

 

Luni, 31/08/2015

"Vă felicit pentru rezultatele pe care le-aţi obţinut până în acest moment şi vă mulţumesc pentru că, încă o dată, aţi dat dovadă de faptul că militarii Forţelor Terestre sunt sportivi de talie mondială. Apreciez eforturile pe care le depuneţi pe timpul pregătirii dumneavoastre pentru a reprezenta cu onoare atât Armata României, cât şi culorile tricolorului, la toate competiţiile la care luaţi parte. Vă urez succes în continuare şi să aşezaţi la loc de cinste drapelul românesc pe catargul premierii!", şeful Statului Major al Forţelor Terestre, general-maior Dumitru Scarlat.

Afisari: 49

Luni, 31/08/2015

Ceremonia Transferului de autoritate între Batalionul 33 Vânători de Munte “Posada” şi Batalionul 811 Infanterie Protecţia Forţei “Dragonii Transilvani” s-a desfăşurat duminică, 30 august 2015, în Baza Aeriană Kandahar. La activitate, au fost prezenţi alături de militari din cele două batalioane, reprezentanţi ai structurilor americane, bulgare şi australiene din bază.

Afisari: 205

Joi, 27/08/2015

Şeful Statului Major al Forţelor Terestre a participat, alături de ministrul apărării naţionale, Mircea Duşa, şi comandantul Corpului XVIII Aeropurtat, generalul-locotenent Stephen J. Townsend, la asaltul aeropurtat din cadrul exerciţiului multinaţional SWIFT RESPONSE 15, desfăşurat astăzi, 26 august a.c., în poligonul Smârdan, judeţul Galaţi.

Afisari: 289

Vineri, 14/08/2015

Joi, 13 august, la sediul Şcolii de Aplicaţie pentru Unităţi Sprijin de Luptă „General Eremia Grigorescu” din Sibiu a avut loc ceremonia de repatriere a echipei de instructori din forţele terestre destinată pregătirii militarilor din Forţele Armate ale Bosniei şi Herţegovina.

Afisari: 457

Luni, 10/08/2015

În perioada 6-10 august a.c., personal militar şi civil din cadrul Forţelor Terestre, a participat la a V-a ediţie a Campionatului militar regional de alergare montană, ce s-a desfăşurat în localitatea Kopaonik - Republica Serbia.
Echipa României a fost formată din şapte sportivi. Fetele au alergat pe distanţa de 6 km, iar băieţii pe distanţa de 10 km, pe o diferenţă de nivel de 300 m, între 1700 m altitudine şi 2000 m.
La sfârşitul competiţiei, lotul României a obţinut următoarele rezultate:

Afisari: 294

Vineri, 31/07/2015

Vineri, 31 iulie a.c., s-a desfăşurat la Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, ceremonia de acordare a gradelor militare de ofiţer, absolvenţilor Promoţiei 2015, al cărei nume onorific este „Regele Ferdinand -150”.

Cei 243 de absolvenţi vor încadra funcţii în Forţele Terestre Române şi Ministerul de Justiţie.

Afisari: 830

Joi, 30/07/2015

Astăzi, 30 iulie a.c, a avut loc în Piața Bobâlna din municipiul Dej, ceremonia de plecare în misiune în teatrul de operații Afganistan, a Batalionului 811 Infanterie Protecția Forței KAF.

Acesta va acționa în cadrul misiunii NATO „Resolute Support”, pentru asigurarea protecţiei forţei în baza militară din Kandahar, precum și pentru consilierea forţelor de securitate afgane, contribuind astfel la realizarea unui climat de securitate necesar stabilităţii politice şi sociale.

Afisari: 1,183

No front page content has been created yet.