Ministerul Apărării Naţionale (MApN) - Forţele Terestre Române

 

Vineri, 21/11/2014

În perioada 17- 20 noiembrie a.c. s-a desfăşurat, în garnizoana Predeal, competiţia „Subofiţerul/Soldatul anului, etapa finală pe Forţele Terestre”. Competiţia din acest an s-a desfăşurat sub egida aniversării a 10 ani de la organizarea primei ediţii a acestei competiţii în Armata României la Batalionul 817 Artilerie Mixtă „Petru Rareş”, în garnizoana Prundul-Bârgăului, avându-l ca iniţiator şi organizator pe consilierul comandantului, plutonier-adjutant principal, acum în rezervă, Sabin Ivan.

Afisari: 484

Luni, 17/11/2014

Asigurarea pazei apropiate a bazei aeriene Kandahar, implică cercetarea a tot ceea ce pare suspect, indiferent de locaţie sau populaţia civilă prezentă. Niciodată nu ştim ce se poate afla dincolo de un perete, de un pom, de un drum, totul trebuie tratat cu maximă responsabilitate. Nu doar vieţile celor care sunt în patrulă sunt în pericol, ci şi ale celor care locuiesc şi îşi desfăşoară activitatea în baza aeriană Kandahar, pentru că, dacă cei care se află în patrulă nu intervin în timp oportun, se poat întâmpla evenimente tragice.

Afisari: 281

Luni, 17/11/2014

Militarii Batalionului 17 Vânători de Munte „Dragoş Vodă” au executat în data de 4 noiembrie a.c., evaluarea anuală la instrucţia alpină. Aceasta a constat într-un marş pe jos, pe distanţa de aproximativ 20 km, în masivul Călimani. Traseul a avut o dificultate medie şi a presupus parcurgerea unor porţiuni de teren cu multiple obstacole naturale.

Afisari: 180

Luni, 17/11/2014

Marţi, 12 noiembrie a.c., în poligonul CINCU, în cadrul Centrului de Instruire pentru Luptă al Forţelor Terestre, s-a desfăşurat ceremonia de deschidere a exerciţiului bilateral „WISEFORSIGHT 14 ROU” al Batalionului Mixt Româno-Ungar de Menţinere a Păcii.

Exerciţiul de tip CAX ( Computer Assisted Exercise) are ca scop antrenarea personalului din comandament şi a comandanţilor de subunităţi din această structură mixtă în planificarea şi conducerea operaţiilor de stabilitate specifice teatrelor de operaţii actuale în vederea cooperării la cele mai înalte standarde de performanţă.

Afisari: 231

Vineri, 14/11/2014

Şeful Statului Major al Forţelor Terestre, general maior dr. Dumitru Scarlat, a primit vizita locţiitorului comandantului Forţelor Terestre ale SUA din Europa, general-maior Walter E. Piatt, care a efectuat o vizită în România în perioada 11-13 noiembrie a.c.

Programul vizitei a cuprins o întâlnire cu echipa de comandă şi cu personal din Statului Major al Forţelor Terestre precum şi vizitarea facilităţilor existente în cadrul Centrului de Instruire pentru Luptă al Forţelor Terestre „Getica”.

Afisari: 413

Vineri, 14/11/2014

Miercuri, 13 noiembrie a.c., la sediul Bazei 71 Aeriene  s-a desfăşurat Ceremonia de deschidere a modulului de instruire în comun „Rubicon 2014”.

După ceremonia de deschidere „Rubicon 2014” a început cu familiarizarea paraşutiştilor români cu completul de paraşute T-11 din dotarea trupelor aeropurtate ale SUA. De asemenea paraşutiştii români au prezentat paraşutiştilor Brigăzii 173 Aeropurtate SUA modul de funcţionare şi utilizare a completului de paraşute PSP/PSR.

***

Afisari: 354

Marţi, 11/11/2014

„La 10 noiembrie 1843 a luat fiinţă artileria modernă română prin Porunca Domnească nr. 198, semnată de domnitorul Ţării Româneşti Gheorghe Bibescu. Artileria de astăzi reprezintă expresia acumulării a 171 de ani de experienţă, prin eforturile generoase ale tuturor generaţiilor de artilerişti.”

Afisari: 476

No front page content has been created yet.