Ministerul Apărării Naţionale (MApN) - Forţele Terestre Române

 

Luni, 29/06/2015

Şeful Statului Major al Forţelor Terestre, generalul-maior Dumitru Scarlat, s-a alăturat, şi de această dată, provocării lansate de voluntarii grupului INVICTUS, cu ocazia Zilei Drapelului Naţional, pentru a susţine militarii din Forţele Tereste, răniţi în teatrele de operaţii din Afganistan şi Irak, care vor să participe la Jocurile Paralimpice Invictus din anul 2016, şi pentru a cinsti memoria eroilor neamului de ieri şi de astăzi.

* * *

Afisari: 250

Vineri, 26/06/2015

Ziua Drapelului Naţional a fost sărbătorită astăzi, 26 iunie, în Piaţa Tricolorului din Bucureşti, în prezenţa secretarilor de stat din Ministerul Apărării Naţionale, Valeriu Nicuţ şi Otilia Sava.

La festivitate, au participat reprezentanţi ai administraţiei publice centrale şi municipale, cadre militare în rezervă şi retragere, veterani de război şi bucureşteni.

Drapelul Naţional este simbolul luptei poporului român pentru libertate.

Afisari: 218

Marţi, 23/06/2015

Şeful Statului Major al Forţelor Terestre, generalul-maior Dumitru Scarlat, a fost prezent astăzi, 23 iunie a.c., la Ziua Distinşilor Vizitatori în cadrul exerciţiului ROUSOFEX 15, în poligonul de la Capu Midia.

Astfel, la primele ore ale dimineţii, a avut loc îmbarcarea la bordul unei ambarcaţiuni RHIB pentru transferul la bordul fregatei „Regina Maria”, în vederea deplasării la platforma petrolieră GLORIA, unde s-a desfăşurat un exerciţiu tactic.

Afisari: 391

Marţi, 23/06/2015

În perioada 8-20 iunie a.c., s-a desfăşurat exerciţiul româno-american „Red Dragon 15”, la care au participat militarii Batalionului 528 Cercetare, alături de militarii americani din cadrul Unităţii 1-131 de Cercetare şi Supraveghere din cadrul Gărzii Naţionale a statului Alabama, în poligonul Babadag, precum şi în alte locaţii din judeţul Tulcea, inclusiv în Delta Dunării.

Afisari: 278

Vineri, 19/06/2015

"...jur credinţă patriei mele, România. Jur să-mi apăr ţara, chiar cu preţul vieţii. Jur să respect Constituţia, legile ţării şi regulamentele militare. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!" au fost propoziţiile scurte dar încărcate de solemnitate care au răsunat vineri, 19 iunie a.c., din piepturile a peste 400 de soldaţi profesionişti din Forţele Terestre.

Afisari: 308

Joi, 18/06/2015

Joi, 18 iunie, la colegiile naţionale militare, s-a desfăşurat ceremonia dedicată încheierii anului de învământ 2014 – 2015. La sărbătoarea liceenilor militari au fost prezenţi reprezentanţi ai conducerii Ministerului Apărării Naţionale, cadre militare, oficialităţi ale administraţiei publice locale, profesori şi instructori, părinţi, rude şi prieteni.

Afisari: 248

Joi, 04/06/2015

Miercuri, 3 iunie, la Centrul de Instruire pentru Luptă al Forţelor Terestre „Getica”, s-a desfăşurat ceremonia de închidere a exerciţiului multinaţional „SARMIS-15”.

Afisari: 658

No front page content has been created yet.