Ministerul Apărării Naţionale (MApN) - Forţele Terestre Române

ACTUAL

13/11/2019

O echipă constituită din 8 militari ai Regimentului 317 ISR „Vlădeasa” a participat, în perioada 4 - 8 noiembrie, la competiţia aplicativ-militară internaţională „Roza Cercetaşilor – Szent Marton Recon Challenge 2019”, care s-a desfăşurat în localităţile Hajduhadhaz şi Debrecen din Ungaria. Echipa regimentului s-a clasat pe locul al patrulea din cele zece echipe concurente.

11/11/2019

11 noiembrie, București. La Monumentul Eroilor căzuţi în Teatrele de Operaţii şi pe teritoriul României din Parcul Tineretului a avut loc o ceremonie militară şi religioasă şi au fost depuse coroane de flori pentru a cinsti memoria militarilor români căzuţi în teatrele de operaţii.

11/11/2019

2 noiembrie, Craiova. În Piaţa „Mihai Viteazul” a avut loc ceremonia de repatriere a detaşamentului de apărare antiaeriană „Scorpionii Albaştri".

Detaşamentul a fost dislocat în Polonia în perioada martie - octombrie 2019 ca parte a Grupului de luptă NATO condus de SUA, având misiunea de a asigura prezenţa înaintată consolidată, în sistem rotaţional, în nord-estul Alianţei.

11/11/2019

4 noiembrie, Sfântu Gheorghe. La sediul Batalionului 22 Vânători de Munte ”Cireşoaia”, în prezenţa colonelului Vasile Cristea, locţiitorul comandantului Brigăzii 61 Vânători de Munte ”General Virgil Bădulescu”, a reprezentanţilor autorităţilor publice locale şi ai sistemului Naţional de Apărare din garnizoană, a avut loc ceremonia de numire în funcţie a noului comandant al Batalionului 22 Vânători de Munte „Cireşoaia”, locotenent-colonelul Vasile Popescu.

11/11/2019

07 noiembrie, Cincu. La Centrul Naţional de Instruire Întrunită din Cincu a avut loc ceremonia de încheiere exerciţiului Scorpions Legacy 2019 (SCLE 19).

La acest eveniment major de instruire au participat 1.400 de militari români şi străini, cu peste 220 de mijloace tehnice.

06/08/2019

3 august, Timişoara. Militarii Brigăzii 18 Cercetare Supraveghere „Decebal” au participat la manifestările dedicate Zilei Timişoarei şi a 100 ani de la instaurarea administraţiei româneşti în Timişoara.

Manifestările organizate au debutat cu o ceremonie militară şi religioasă cu depuneri de coroane, jerbe şi buchete de flori la Monumentul comemorativ, colonel Virgil Economu şi la Monumentul Ostaşului Român, amplasat în Parcul Central „Anton Scudier”.

01/08/2019

01 august, Piteşti. La sediul Şcolii de Aplicaţie pentru Unităţi de Luptă „Mihai Viteazul" a fost organizată o ceremonie care a marcat cifra centenară a existenţei, în ţara noastră, a armei „Tancuri".

Din partea Statului Major al Forţelor Terestre, la festivitate, a participat şeful Statului Major al Forţelor Terestre, general-maior Ovidiu-Liviu Uifăleanu.

31/07/2019

31 iulie, Cincu. Ceremonia de încheiere a exerciţiului multinaţional „Resolute Castle 19” a avut loc la Centrul Naţional de Instruire Întrunită (CNIÎ) „Getica". La exerciţiul „Resolute Castle 19” au participat structuri de geniu din Forţele Terestre Române, Garda Naţională a Virginiei de Vest şi Batalionul 1092 Geniu, din Forţele Terestre Olandeze.

La activitate au participat comandantul Brigăzii 10 Geniu „Dunărea de Jos", colonel Vasile Ionescu, şi comandantul Centrului Naţional de Instruire Întrunită „Getica", colonel Cătălin Ticulescu.

30/07/2019

Prin muncă, ambiţie şi perseverenţă, sublocotenent Ariadna-Ecaterina Guţă şi-a construit drumul spre performanţă, devenind şeful promoţiei „Nicolae Bălcescu-200” al Academiei Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu. Gândul de a urma o carieră militară l-a avut de la vârsta de 10 ani, când, participând la ceremonia de depunere a jurământului militar al fratelui ei, care este absolvent al instituţiei noastre, a fost fascinată de uniforma militară. Crescând, ţelul ei a rămas acelaşi, să devină ofiţer al Armatei României.

26/07/2019

26 iulie, Sibiu. La sediul Academiei Forţelor Terestre "Nicolae Bălcescu" din Sibiu s-a desfăşurat ceremonia militară de acordare a primului grad de ofiţer, absolvenţilor promoţiei "Nicolae Bălcescu - 200". La această festivitate au fost prezenţi şeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ionel Ciucă şi comandantul Componentei Operaţionale Terestre şi locţiitorul şefului Statului Major al Forţelor Terestre, generalul-maior Dorin Blaiu.

Pages

Alba Arad Arges Bacau Bihor Bistrita-Nasaud Botosani Braila Brasov Buzau Calarasi Caras-Severin Cluj Constanta Covasna Dambovita Dolj Galati Giurgiu Gorj Harghita Hunedoara Ialomita Iasi Ilfov Maramures Mehedinti Bucuresti Mures Neamt Olt Prahova Salaj Satu Mare Sibiu Suceava Teleorman Timis Tulcea Valcea Vaslui Vrancea