Ministerul Apărării Naţionale (MApN) - Forţele Terestre Române

Forţele Terestre Române la "AeroNautic Show 2017"

Ministerul Apărării Naţionale
Statul Major al Forţelor Terestre
Biroul Informare şi Relaţii Publice
Telefon/Fax: (021) 313.72.46
E-mail: relatii.publice [at] forter.ro
Titlul comunicatului: 
Forţele Terestre Române la "AeroNautic Show 2017"
Nr.: 
23
Data comunicatului: 
15/09/2017
Comunicatul: 

Militari ai Armatei României participă sâmbătă, 16 septembrie, la festivalul "AeroNautic Show Lacul Morii 2017", care se va desfăşura, între orele 10.00-18.00, în Parcul Crângaşi şi Lacul Morii din Bucureşti.
În zona destinată expoziției statice din parcul Crângași, publicul va putea urmări spectacole susținute de Muzica Reprezentativă a Ministerului Apărării Naţionale şi de membrii ansamblului artistic ai Cercului Militar Curtea de Argeș. De asemenea, militarii Brigăzii 30 Gardă "Mihai Viteazul" vor face o demonstrație de mânuire a armamentului.
Publicul va putea să viziteze zonele special amenajate de categoriile de forţe și diverse structuri ale armatei, standul de carte cu titluri specifice, expoziția Muzeului Militar Naţional "Ferdinand I" dedicată Primului Război Mondial, să asiste la exerciții practice de detecție și intervenție la un dispozitiv exploziv improvizat, iar cei interesați vor putea obţine informaţii despre procesul de recrutare şi selecţie în Armata României.
De asemenea, în parc sunt organizate ateliere interactive de realizare a nodurilor marinărești, cățărare la panoul mobil de alpinism și traversare pe funicular.
În zona de spectacol de pe Lacul Morii, publicul va avea ocazia să asiste la un exercițiu demonstrativ de parașutare pe apă și recuperare, executat de un detașament de militari din cadrul Forțelor Terestre Române. Parașutarea se va face dintr-o aeronavă C-27J.
Evenimentul este organizat de Asociaţia Aeronautică Română și Ministerul Apărării Naționale în calitate de partener și co-organizator, iar intrarea este liberă. Programul detaliat, harta zonei și alte informații vor putea fi accesate pe pagina de Facebook a evenimentului: https://www.facebook.com/aeronauticshowpage.

Alba Arad Arges Bacau Bihor Bistrita-Nasaud Botosani Braila Brasov Buzau Calarasi Caras-Severin Cluj Constanta Covasna Dambovita Dolj Galati Giurgiu Gorj Harghita Hunedoara Ialomita Iasi Ilfov Maramures Mehedinti Bucuresti Mures Neamt Olt Prahova Salaj Satu Mare Sibiu Suceava Teleorman Timis Tulcea Valcea Vaslui Vrancea