Ministerul Apărării Naţionale (MApN) - Forţele Terestre Române

"Scorpionii negri" s-au întors în ţară.

Ministerul Apărării Naţionale
Statul Major al Forţelor Terestre
Biroul Informare şi Relaţii Publice
Telefon/Fax: (021) 313.72.46
E-mail: relatii.publice [at] forter.ro
Titlul comunicatului: 
"Scorpionii negri" s-au întors în ţară.
Nr.: 
5
Data comunicatului: 
28/01/2006
Comunicatul: 

Ultimul eşalon din Batalionul 20 Infanterie "Scorpionii Negri", care şi-au încheiat participarea la operaţiunea "Antica Babilonia", au revenit din Irak sâmbătă, 28 ianuarie a.c., ora 17.00, la Baza 90 Transport Aerian.
La ceremonialul de întâmpinare a militarilor au fost prezenţi şeful Statului Major al Forţelor Terestre, general-locotenent dr. Sorin Ioan, comandantul Corpului 1 Armată Teritorial, general-maior Mihai Palaghia şi comandantul Brigăzii 2 Infanterie Uşoară, colonelul Virgil Bălăceanu.
Militarilor li s-au adresat cuvinte de laudă pentru modul în care şi-au îndeplinit misiunea şi a felului în care au reprezentat Armata României.
Militarii români au executat timp de aproape 6 luni peste 1.400 de misiuni, între care patrulări pe pricipalele căi de comunicaţie, pentru a asigura libertatea de acţiune a forţei multinaţionale, monitorizarea traficului si descurajarea actelor antisociale, asigurarea securităţii elementelor de infrastructură şi a pazei Campului Mittica, precum şi instruirea unor subunităţi din armata irakiană.

Persoana de contact: 
Mr. Renato NADOLU