Ministerul Apărării Naţionale (MApN) - Forţele Terestre Române

Şeful promoţiei 2019 la Colegiul Naţional militar „Dimitrie Cantemir” din Breaza

Marţi, 16/07/2019
Graţiela Mihăescu

Ca o consecinţă a excelenţei în educaţie, a seriozităţii şi a pasiunii pentru cariera aleasă, absolventa Lorena Pană şi-a continuat drumul performanţei, devenind şeful promoţiei 2015-2019 “Nicolae Bălcescu-200” al Colegiului Naţional Militar “Dimitrie Cantemir”.

Numele ei va rămâne încrustat pe placa de marmură din holul pavilionului învăţământ, ce cuprinde generaţiile de performeri din anul 1915 până astăzi. Din anul 2012, au existat numai şefe de promoţie, doar în 2016 titlul revenindu-i unui tânăr cantemirist.

Lorena a pornit cu dreptul spre cariera militară, media de admitere fiind 9,89, obţinând 10 la testul grilă de verificare a cunoştinţelor.

În drumul ei de cantemiristă, de elev gradat şi model pentru cei mai mici liceeni, în faţa cărora a excelat prin acţiunile ei, Lorena s-a remarcat printr-o modestie aparte, prin conduită ireproşabilă, prin vocea ei şlefuită cu migală şi, nu în ultimul rând, prin rezultate foarte bune la învăţătură, fiind distinsă cu Premiul I în toţi cei patru ani de colegiu, la finalul cărora a obţinut media generală 9,84.

Acesteia i s-a adăugat media de la examenul naţional de Bacalaureat, respectiv 9,90.

În toamnă, Lorena va primi Premiul “Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruinţă”, ca urmare a performanţei obţinute, aceea de şef de promoţie, rezultat care certifică temeinicia pregătirii îmbinată cu tactul pedagogic al cadrelor didactice şi calitatea actului instructiv-educativ.

“Acest rezultat reprezintă rodul muncii mele pe parcursul celor 4 ani.

Întotdeauna mi-a plăcut să acumulez cunoștințe noi, iar atunci când pasiunea se intersectează cu mediul propice dezvoltării rezultatele sunt pe măsură. Pentru mine acest colegiu a reprezentat evoluție, susținere și mai ales posibilitatea de a mă autodepăși.

A fost o perioadă semnificativă în viaţa mea ce m-a maturizat, m-a învăţat ce înseamnă prietenia, mi-a deschis orizonturile şi m-a îndreptat spre o cale sigură a succesului. Cu mândrie pot spune acum căci pe lângă numele meu pot adăuga și calitatea de <>”, a spus performera noastră.

Cu bagajul de cunoştinţe acumulate la Colegiul Naţional Militar „Dimitrie Cantemir”, Lorena se pregăteşte acum pentru admiterea la Academia Tehnică Militară „Ferdinand I”, acolo unde generaţii întregi de absolvenţi au excelat atât la concursul de admitere, cât şi la finalizarea studiilor universitare. Felicitări, Lorena, şi mult succes în continuare! Ne mândrim cu tine!

Alba Arad Arges Bacau Bihor Bistrita-Nasaud Botosani Braila Brasov Buzau Calarasi Caras-Severin Cluj Constanta Covasna Dambovita Dolj Galati Giurgiu Gorj Harghita Hunedoara Ialomita Iasi Ilfov Maramures Mehedinti Bucuresti Mures Neamt Olt Prahova Salaj Satu Mare Sibiu Suceava Teleorman Timis Tulcea Valcea Vaslui Vrancea