Ministerul Apărării Naţionale (MApN) - Forţele Terestre Române

25 Octombrie - Ziua Armatei României - Ceremonii militare şi religioase la Carei şi Satu Mare

Duminică, 26/10/2014
Lt. col. Marcel Aramă

Astăzi 25 octombrie, Ziua Armatei României, la Ansamblul Monumental "Glorie Ostaşului Român" din Carei și la Monumentul Ostaşului Român, din municipiul Satu Mare au avut loc ceremonii militare şi religioase dedicate sărbătoririi a 70 de ani de la eliberarea teritoriului național.

Șeful Statului Major al Forţelor Terestre, generalul-maior Dumitru Scarlat a participat la activități alături de ministrul apărării naţionale, Mircea Duşa, şeful Statului Major General, general-locotenent Ştefan Dănilă, de militari activi și în retragere, veterani de război și de un public numeros.

În municipiul Carei, la încheierea festivităților, "Ştafeta Veteranilor" a ajuns la destinație şi a fost predată veteranilor prezenți la ceremonie, după ce timp de o săptămână a refăcut traseul de aproape 800 de kilometri parcurs de Armata Română în toamna anului 1944 pentru eliberarea țării.

De asemenea, participanții au putut viziona o expoziţie cu tehnică de luptă, echipamente militare și armament din dotarea forţelor terestre, precum şi exerciţii demonstrative ale militarilor din cadrul Diviziei 4 Infanterie "Gemina".

Devenită simbol al tuturor bătăliilor şi eroilor neamului românesc, data de 25 Octombrie a rămas întipărită în sufletele românilor ca zi în care ţară îşi sărbătoreşte Armata şi pe cei care au fost sau sunt în slujba ei.

Galerie foto

Alba Arad Arges Bacau Bihor Bistrita-Nasaud Botosani Braila Brasov Buzau Calarasi Caras-Severin Cluj Constanta Covasna Dambovita Dolj Galati Giurgiu Gorj Harghita Hunedoara Ialomita Iasi Ilfov Maramures Mehedinti Bucuresti Mures Neamt Olt Prahova Salaj Satu Mare Sibiu Suceava Teleorman Timis Tulcea Valcea Vaslui Vrancea