Ministerul Apărării Naţionale (MApN) - Forţele Terestre Române

Armata - O şcoală altfel

Miercuri, 03/04/2013
plutonier-adjutant Cristian Surugiu

În cadrul programului „Armata - O şcoala altfel ”, susţinut de Ministerul Apărării Naţionale în cooperare cu Ministerul Educaţiei Naţionale, 50 de elevi din colegii liceale bucureştene au vizitat astăzi, 3 aprilie, cazarma Batalionului 96 Geniu şi Grupului EOD.

Militarii genişti au prezentat elevilor misiunea şi rolul trupelor de geniu, istoricul Batalionului 96 Geniu precum şi principalele mijloace tehnice pe care la au la dispoziţie pentru executarea misiunilor specifice.

Specialiştii EOD au prezentat elevilor echipamentele tehnice pe care le folosesc la misiunile de neutralizare a dispozitivelor explozive improvizate, un element care a atras în mod deosebit atenţia tinerilor fiind exerciţiul demonstrativ susţinut de câinii dresaţi pentru descoperirea elementelor explozive.

Chiar dacă vremea nu a fost tocmai plăcută, ploaia făcându-şi simţită prezenţa pe toata perioada activităţii, elevii au fost încântaţi de ceea ce le-au prezentat militarii genişti şi speciliştii EOD, au probat echipamentele EOD şi au utilizat aparatura specifica de geniu şi EOD.