Ministerul Apărării Naţionale (MApN) - Forţele Terestre Române

Competiţia Subofiţerul/soldatul anului în cadrul Diviziei 1 Infanterie Dacica

Joi, 25/09/2014
Căpitan Alexandru Ivanof

În perioada 23-25 septembrie, la sediul Batalionului 33 Vânători de Munte „Posada" din garnizoana Curtea de Argeş, s-a desfăşurat concursul „Subofiţerul/soldatul anului", la care au participat cei mai buni militari ai Diviziei 1 Infanterie „Dacica", câştigători ai etapelor pe brigadă.

În urma probelor de foc susţinute pe parcursul a trei zile de concurs, printre care pregătire militară generală, cunoaşterea regulamentelor în vigoare, pregătire fizică şi cunoaştere limbă engleză, a fost stabilit următorul clasament:

La categoria Subofiţeri: Locul I la a fost câştigat de plutonierul Albert Ghiţă, din UM 01047 Craiova, locul II a revenit sergentului-major Georgian Tică din UM 01044 Câmpulung, iar locul III a fost ocupat de maistrul militar Marius Ghiţă din UM 02494 Piteşti.

La categoria Soldatul Anului 2014 Locul I la a fost câştigat de caporalul Valentin Mihăilescu din UM 01456 Craiova, locul II a fost ocupat de fruntaşul Ovidiu Motan din UM 02492 Târgovişte, iar locul III a revenit caporalului Bogdan Drăgulin din UM 01047 Craiova.

În data de 25 septembrie a avut loc festivitatea de premiere a ocupanţilor locurilor fruntaşe. Comandantul Batalionului 33 Vânători de Munte „Posada", locotenent-colonelul Florin-Corneliu Şoltuz i-a felicitat pe participanţi şi a înmânat câştigătorilor medaliile şi cupele bine meritate, urându-le pe final să ne reprezinte cu aceeaşi mândrie şi cinste şi în etapa următoare.

Alba Arad Arges Bacau Bihor Bistrita-Nasaud Botosani Braila Brasov Buzau Calarasi Caras-Severin Cluj Constanta Covasna Dambovita Dolj Galati Giurgiu Gorj Harghita Hunedoara Ialomita Iasi Ilfov Maramures Mehedinti Bucuresti Mures Neamt Olt Prahova Salaj Satu Mare Sibiu Suceava Teleorman Timis Tulcea Valcea Vaslui Vrancea