Ministerul Apărării Naţionale (MApN) - Forţele Terestre Române

Competiţia Subofiţerul/soldatul anului în cadrul Diviziei 1 Infanterie Dacica

Joi, 25/09/2014
Căpitan Alexandru Ivanof

În perioada 23-25 septembrie, la sediul Batalionului 33 Vânători de Munte „Posada" din garnizoana Curtea de Argeş, s-a desfăşurat concursul „Subofiţerul/soldatul anului", la care au participat cei mai buni militari ai Diviziei 1 Infanterie „Dacica", câştigători ai etapelor pe brigadă.

În urma probelor de foc susţinute pe parcursul a trei zile de concurs, printre care pregătire militară generală, cunoaşterea regulamentelor în vigoare, pregătire fizică şi cunoaştere limbă engleză, a fost stabilit următorul clasament:

La categoria Subofiţeri: Locul I la a fost câştigat de plutonierul Albert Ghiţă, din UM 01047 Craiova, locul II a revenit sergentului-major Georgian Tică din UM 01044 Câmpulung, iar locul III a fost ocupat de maistrul militar Marius Ghiţă din UM 02494 Piteşti.

La categoria Soldatul Anului 2014 Locul I la a fost câştigat de caporalul Valentin Mihăilescu din UM 01456 Craiova, locul II a fost ocupat de fruntaşul Ovidiu Motan din UM 02492 Târgovişte, iar locul III a revenit caporalului Bogdan Drăgulin din UM 01047 Craiova.

În data de 25 septembrie a avut loc festivitatea de premiere a ocupanţilor locurilor fruntaşe. Comandantul Batalionului 33 Vânători de Munte „Posada", locotenent-colonelul Florin-Corneliu Şoltuz i-a felicitat pe participanţi şi a înmânat câştigătorilor medaliile şi cupele bine meritate, urându-le pe final să ne reprezinte cu aceeaşi mândrie şi cinste şi în etapa următoare.