Ministerul Apărării Naţionale (MApN) - Forţele Terestre Române

Cupa presei la tir, ediţia 2017

Marţi, 18/04/2017
Locotenent Alexandru Helerea

70 de jurnalişti s-au „duelat” astăzi, 18 aprilie, în poligonul Căţelu din Bucureşti, la Cupa presei la tir, organizată cu ocazia Zilei Forţelor Terestre Române. Camarazii din mass-media au executat o şedinţă specială de tragere, cu puşca semi-automată cu lunetă calibru 7,62 mm, la precizie în ţinta piept nr. 4 dispusă la 100 de m şi la viteză în ţinta alergând nr. 8 dispusă la 150 m, folosind câte 5 de cartuşe pentru fiecare probă.
În urma executării tragerilor, punctajul obţinut de trăgători a stabilit următorul clasament:
Feminin

Locul I - Maria Moiş, Digi 24  
Locul II – Gabriela Moroiu, BusinessCover.ro
Locul II – Marilena Frâncu, Radio România
Locul III – Călin Adina, Resboiu

Masculin

Locul I – Ştefan Stoian, Suntem România
Locul II – Eugen Vrabie, Radio România
Locul III – Popovici Vasile, Resboiu

Prezent la festivitatea de premiere, comandantul Componentei Operaţionale Terestre şi locţiitor al şefului Statului Major al Forţelor Terestre, general de brigadă Dorin Ioniţă, a mulţumit participanţilor pentru că au  răspuns prezent, şi de această dată, la cupa presei la tir organizată cu ocazia Zilei Forţelor Terestre Române şi le-a oferit diplome, medalii şi cupe.
De asemenea, jurnaliştilor li s-au prezentat o parte din echipamentele din dotarea Batalionului 96 Geniu şi a Grupului 2 EOD, precum şi exerciţii tactice cu material exploziv real.

Premiile au fost acordate prin bunăvoinţa şi sprijinul fundaţiei  „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruinţă”.

Galerie foto