Ministerul Apărării Naţionale (MApN) - Forţele Terestre Române

Evaluarea statică a Detaşamentului de Apărare Antiaerină Liliecii Negri

Joi, 12/09/2019
locotenent Corina Ciobanu

La începutul acestei săptămâni, o echipă de evaluare din Comandamentul Forţelor Întrunite a verificat nivelul de pregătire al militarilor din Detaşamentului de Apărare Antiaerină „Liliecii Negri", care urmează să participe la misiunea asumată de ţara noastră în Polonia.

Evaluarea statică reprezintă etapa premergătoare testării nivelului capacităţii operaţionale și are rolul de a aprecia prin calificative modul de realizare a unor criterii de performanţă, pe care militarii trebuie să le îndeplinească pentru a putea fi în măsură să execute misiunea cu succes.

Militarii români vor participa în cadrul Grupului de Luptă din Polonia pentru asigurarea prezenţei înaintate consolidate în flancul Nord-Estic al Alianţei NATO, alături de partenerii americani, britanici, croaţi, polonezi şi, în conformitate cu măsurile adoptate în cadrul Summit-ului de la Varşovia.

Galerie foto

Alba Arad Arges Bacau Bihor Bistrita-Nasaud Botosani Braila Brasov Buzau Calarasi Caras-Severin Cluj Constanta Covasna Dambovita Dolj Galati Giurgiu Gorj Harghita Hunedoara Ialomita Iasi Ilfov Maramures Mehedinti Bucuresti Mures Neamt Olt Prahova Salaj Satu Mare Sibiu Suceava Teleorman Timis Tulcea Valcea Vaslui Vrancea