Ministerul Apărării Naţionale (MApN) - Forţele Terestre Române

Exerciţii cu trageri de luptă şi rapel din elicopter ale cercetaşilor Regimentului 317 ISR Vlădeasa

Luni, 20/05/2019
sublocotenent Andreea Oniţă

Deşi luna mai a avut temperaturi sub media calendaristică, pentru militarii Regimentului 317 ISR ,,Vlădeasa” prima jumătate a lunii lui florar a atins cote fierbinţi în domeniul instrucţiei.

Astfel, în raionul din Bogata- Stejeriş, cercetaşii au executat atât exerciţii tactice cu trageri de luptă, cât şi instrucţie la elicopter.

Sprijinul de aviaţie a fost asigurat de camarazii Bazei 71 Aeriană “General Emanoil Ionescu” .

Obiectivele perioadei de pregătire au fost instruirea şi perfecţionarea militarilor din cadrul elementelor de cercetare în executarea procedurilor specifice pe timpul pătrunderii în dispozitivul inamicului (prin procedeul pe jos – marş tactic aproximativ 50 km), executarea cercetării unei direcţii, a unui obiectiv şi acţiunea elementului de cercetare (grupă/grup de cercetare) la contact cu inamicul (LFX).

Exerciţiile tactice cu trageri de luptă s-a desfăşurat atât pe timp de zi cât şi pe timp de noapte, în scopul antrenării şi evaluării modului de acţiune a cercetaşilor.

Instrucţia la elicopter a constat în antrenarea militarilor în executarea inserţiei prin ,,procedeul rapel din elicopter” şi exersarea procedurilor de asigurare circulară a aeronavei.

Galerie foto

Alba Arad Arges Bacau Bihor Bistrita-Nasaud Botosani Braila Brasov Buzau Calarasi Caras-Severin Cluj Constanta Covasna Dambovita Dolj Galati Giurgiu Gorj Harghita Hunedoara Ialomita Iasi Ilfov Maramures Mehedinti Bucuresti Mures Neamt Olt Prahova Salaj Satu Mare Sibiu Suceava Teleorman Timis Tulcea Valcea Vaslui Vrancea