Ministerul Apărării Naţionale (MApN) - Forţele Terestre Române

Exerciţiul cu trupe în teren - Dihorul 14

Miercuri, 07/05/2014
Plutonier-adjutant Cristian Surugiu

Astăzi, 7 mai, militarii Batalionului 2 Infanterie „Călugăreni”, specialişti din grupul 2 EOD (Explosive Ordonance Disposal) şi o echipă EO-DD (Explosive Ordonance Detecting Dogs) sprijiniţi de elicoptere ale Bazei 90 Transport Aerian au executat, în terenurile de instrucţie Olteniţei şi Ghencea, exerciţiul cu trupe în teren „Dihorul 14”.

Tema exerciţiului a fost „Acţiunea companiei de infanterie pentru scotocirea unui raion în care există informaţii despere intensificarea acţiunilor elementelor insurgente” iar scopul exerciţiului a fost de evaluare a unei companii de infanterie pentru planificarea şi executarea acţiunilor militare specifice operaţiilor de stabilitate.

Scenariul exerciţiului a fost unul fictiv, dezvoltat pe baza experienţei dobândite de militarii Batalionului 2 Infanterie „Călugăreni” în urma participării anterioare la misiuni sub egida NATO, în anii 2006 şi 2011, în teatrul de operaţii Afganistan.

Militarii Batalionului 2 Infanterie „Călugăreni” a avut misiunea de a executa o acţiune de scotocire a unui obiectiv în scopul capturării liderului insurgenţilor precum şi interzicerea acţiunilor insurgente în zona de responsabilitate.

Pentru atingerea obiectivelor planificate, militarii Batalionului 2 Infanterie „Călugăreni” au fost sprijiniţi, la sol, de specialişti din Grupul 2 EOD şi, din aer, de elicoptere ale Bazei 90 Transport Aerian.

Operaţia de tip Cordon&Search a fost executată în viteză, în condiţii de maximă securitate şi cu asigurarea tuturor măsurilor de protecţie a forţei realizându-se surprinderea şi capturarea liderului insurgent.

Pe parcursul întregului exerciţiu militarii care au acţionat au fost atent observaţi de o echipă de observatori-controlori care au avut ca misiune analizarea modului de îndeplinire a obiectivelor exerciţiului.

Galerie foto

Alba Arad Arges Bacau Bihor Bistrita-Nasaud Botosani Braila Brasov Buzau Calarasi Caras-Severin Cluj Constanta Covasna Dambovita Dolj Galati Giurgiu Gorj Harghita Hunedoara Ialomita Iasi Ilfov Maramures Mehedinti Bucuresti Mures Neamt Olt Prahova Salaj Satu Mare Sibiu Suceava Teleorman Timis Tulcea Valcea Vaslui Vrancea