Ministerul Apărării Naţionale (MApN) - Forţele Terestre Române

Exerciţiul multinaţional SCORPIONS FURY-16

Miercuri, 02/11/2016
Locotenent Alexandru Helerea

Aproximativ 1300 de militari din Canada, Germania, Republica Moldova și România participă, în perioada 26 octombrie – 2 noiembrie a.c., la exerciţiul multinaţional SCORPIONS FURY-16, ce se desfăşoară la Centrul de Instruire pentru Luptă al Forţelor Terestre „Getica” din Cincu.
La exerciţiu Forţele Terestre Române participă cu aproximativ 1000 de militari din Brigada 2 Infanterie ”Rovine”.
În data de 1 noiembrie a.c., a avut loc Ziua Distinşilor Vizitatori la care a participat ministrul Apărării Naţionale, Mihnea Motoc.
Exerciţiul se desfăşoară în trei etape, constând în exerciţii de comandament, de simulare reală în teren şi cu trageri de luptă cu toate categoriile de armament, având ca scop antrenarea comandamentului şi subunităţilor de brigadă în planificarea şi executarea unor operaţii tactice complexe, folosind procedurile standard de operare NATO, în cooperare cu parteneri din Alianţa Nord-Atlantică şi PfP.

Galerie foto

Alba Arad Arges Bacau Bihor Bistrita-Nasaud Botosani Braila Brasov Buzau Calarasi Caras-Severin Cluj Constanta Covasna Dambovita Dolj Galati Giurgiu Gorj Harghita Hunedoara Ialomita Iasi Ilfov Maramures Mehedinti Bucuresti Mures Neamt Olt Prahova Salaj Satu Mare Sibiu Suceava Teleorman Timis Tulcea Valcea Vaslui Vrancea