Ministerul Apărării Naţionale (MApN) - Forţele Terestre Române

Forțele Terestre prezente la evenimentul „Fii tu Eroul din poveste!”

Marţi, 04/06/2013
plutonier-adjutant Cristian Surugiu

Sâmbătă, 1 iunie, Forțele Terestre au fost prezente la evenimentul „Fii tu Eroul din poveste!”, organizat de Ministerul Apărării Naționale, cu un stand care a prezentat oferta educațională a instituțiilor de învățământ din cadrul Forțelor Terestre, cu elevi ai colegiilor militare liceale, Școlii de maiștri militari și subofițeri și studenți ai Academiei Forțelor Terestre, militari reprezentativi participanți la misiuni în teatrele de operații, expoziție de echipamente, tehnică și armament din dotarea Forțelor Terestre.

La atelierul de cercetare, militarii Batalionului 313 Cercetare "Burebista" au prezentat tinerilor vizitatori aspecte specifice de supravețuire, tipuri de adăposturi, modalități de procurare și preparare a hranei, metode de filtrare a apei, tipuri de focuri și metode de camuflare.

Echipa de sniperi (lunetiști) din cadrul Brigăzii 6 Operații Speciale "Mihai Viteazul" au arătat copiilor cum se pot "ascunde" fară a fi descoperiți și totodată să vadă tot ce se întâmplă în jurul lor. Militarii din Forțele pentru Operați Speciale au prezentat la standul de tehnică vehiculul de luptă HMMWV 1165.

Vânătorii de munte prezenți în parcul Carol cu personal specializat din cadrul Bazei de Instruire pentru Vânători de Munte și-au instalat atelierele la primele ore ale dimineții așteptând să fie luați cu asalt de tinerii cățărători. Cu o bogată experiență în desfășurarea acțiunilor în teren muntos, specializați în pregătirea militarilor din unitățile de vânători de munte, instructorii Bazei de Instruire pentru Vânători de Munte au asigurat desfășurarea activităților la atelierele de tiroliană și cățărare pe panou în deplină siguranță pentru copii.

Militarii Batalionului 265 Poliție Militară au prezentat vizitatorilor armamentul specific, iar copii au putut urca la bordul autospecialei de transport trupe HATEHOF, introdusă în dotarea subunităților de poliție militară din anul 2010, și al autovehiculului HMMWV M-1114, vehicul de luptă multirol, de mare mobilitate.

Un element aparte al participării Forțelor Terestre la evenimentul din parcul Carol, l-a reprezentat prezența trioului Max, Beny și Lord, câinii special dresați pentru descoperirea materialelor explozive. Echipa EODD, conductorii și câinii Max, Beni și Lord, au fost, pe tot parcursul zilei, în mijlocul copiilor.

Specialiștii EOD ai Diviziei 1 Infanterie "Dacica" au prezentat echipamentele specifice din compunerea autospecialei EOD, echipamente necesare desfășurării intervenției de către operatorii EOD, echipamente care asigură protecția operatorului împotriva efectelor exploziei și executarea misiunilor de cercetare a zonelor periculoase. Copiii au manevrat robotul din compunerea autospecialei EOD și au testat detectoarele de metale.

Elevi ai Colegiului Militar Liceal "Dimitrie Cantemir", Școlii Militare de Maiștri Militari și Subofițeri "Basarab I" și studenți ai Academiei Forțelor Terestre "Nicolae Bălcescu" au prezentat, la standul Statului Major al Forțelor Terestre, oferta educațională a Forțelor Terestre și aspecte din viața de elev sau student militar.

Tot la standul Statului Major al Forțelor Terestre copii și părinții au avut posibilitatea de a comunica și a face fotografii cu militari reprezentativi ai Forțelor Terestre, militari cu o bogată experiență și multiple participări la misiuni în teatrele de operații.

Galerie foto

Alba Arad Arges Bacau Bihor Bistrita-Nasaud Botosani Braila Brasov Buzau Calarasi Caras-Severin Cluj Constanta Covasna Dambovita Dolj Galati Giurgiu Gorj Harghita Hunedoara Ialomita Iasi Ilfov Maramures Mehedinti Bucuresti Mures Neamt Olt Prahova Salaj Satu Mare Sibiu Suceava Teleorman Timis Tulcea Valcea Vaslui Vrancea