Ministerul Apărării Naţionale (MApN) - Forţele Terestre Române

Hegemonia “Şoimilor” pe KAF

Vineri, 10/10/2014
Locotenent Iulian Dămăcuş

În data de 9 octombrie a.c., 7 militari din cadrul companiei KAF GDA, au participat la marşul “DANCON”, organizat de către militarii danezi în baza Kandahar.

Marşul “DANCON” este o tradiţie pentru danezi, acesta fiind organizat începând cu anul 1972 pentru soldaţii danezi aflaţi în teatrele de operaţii. Marşul constă în parcurgerea a 22 km în maxim 6 ore, militarii având asupra lor următoarele: cască, vestă antiglonţ cu plăci ceramice, ochelari de protecţie şi armă cu ţeavă lungă cu 6 încărcărcătoare pline şi pistol cu 2 încărcătoare pline. În acest an, organizatorii au invitat să participe toate naţiunile prezente în baza Kandahar.

Militarii companiei KAF GDA, au dat dovadă încă o dată de profesionalism, ambiţie şi perseverenţă, având în vedere faptul că pe locurile I şi II, au ajuns caporalul clasa a III-a Marcel Bălan şi caporalul clasa a III-a Dumitru Moişan, aceştia obţinând un timp record absolut al competiţiei, de 2 ore şi 30 minute. Ceilalţi militari din cadrul echipei române, au parcurs traseul în 3 ore şi 30 minute, situându-se în primele 40 de locuri din proximativ 300 de participanţi.

ŞOIMII” gândesc după următorii termeni: POT, ÎMI DORESC, SUNT!

Transpiratie + sacrificiu = SUCCES

Galerie foto