Ministerul Apărării Naţionale (MApN) - Forţele Terestre Române

Instruieşte-te aşa cum vei lupta

Luni, 24/02/2014
Locotenent-colonel Florin Apăfăian

Cercetaşii din cadrul Brigăzii 81Mecanizate „General Grigore Bălan” au participat, în perioada 10–21 februarie a.c., în raionul cu centru pe localitatea Colibiţa, între munţii Bârgăului şi munţii Călimani, la tabăra de instrucţie la munte.

Principalele activităţi de instrucţie au constat în antrenarea militarilor în ducerea traiului în condiţii de izolare, în care s-a pus accent pe amenajarea adăposturilor improvizate, executarea de capcane, colectarea şi potabilizarea apei, executarea diferitelor tipuri de focuri şi prepararea hranei de origine animală şi vegetală, precum şi teme de pregătire şi perfecţionare a deprinderilor militarilor în executarea procedurilor specifice de cercetare.

Nu în ultimul rând, în cadrul instrucţiei sanitare militarii au exersat procedurile de acordare a primului ajutor în caz de degerături, hipotermie, luxaţii, fracturi şi evacuarea militarilor răniţi prin folosirea mijloacelor improvizate.

Vremea a fost „ideală” pentru instruirea cercetaşilor, (zăpadă, vânt, ploaie, frig), oferindu-le posibilitatea de a se instrui în condiţii deosebite în teren muntos împădurit , aducând un element de plus valoare capacităţilor acestora de a se adapta la efort fizic şi psihic prelungit.

Tabăra de instrucţie la munte reprezintă o etapă importantă în procesul de instruire al cercetaşilor deoarece prin aceasta se realizează întărirea coeziunii în cadrul structurilor, perfecţionarea deprinderilor în cadrul echipei şi a grupului, pentru a acţiona în condiţii extreme, conform principiului “Instruieşte-te aşa cum vei lupta”.

Galerie foto

Alba Arad Arges Bacau Bihor Bistrita-Nasaud Botosani Braila Brasov Buzau Calarasi Caras-Severin Cluj Constanta Covasna Dambovita Dolj Galati Giurgiu Gorj Harghita Hunedoara Ialomita Iasi Ilfov Maramures Mehedinti Bucuresti Mures Neamt Olt Prahova Salaj Satu Mare Sibiu Suceava Teleorman Timis Tulcea Valcea Vaslui Vrancea