Ministerul Apărării Naţionale (MApN) - Forţele Terestre Române

Lupii Negri la examenul profesionalismului

Vineri, 24/05/2013
plutonier-adjutant Cristian Surugiu

În perioada 9-22 mai militarii Batalionului 151 Infanterie "Războieni" au trecut prin evaluarea finală înaintea dislocării în teatrul de operaţii Afganistan, când vor prelua aria de operaţii de la Batalionul 191 Infanterie "Colonel Radu Golescu".

Atât comandamentul batalionului cât şi subunităţile s-au antrenat 24 de ore din 24, pe baza principiului "Instruieş-te aşa cum lupţi!", în activităţi specifice pentru perfecţionarea în planificarea, organizarea şi conducerea operaţiilor specifice teatrului de operaţii Afganistan, pregătirea reală pentru desfăşurarea operaţiile de contrainsurgenţă. S-a pus accent pe perfecţionarea cunoştinţelor de limbă engleză şi de comunicare în limbajul operaţional specific teatrului de operaţii, şi nu în ultimul rând, s-a urmărit, realizarea coeziunii structurii.

În sprijinul Batalionului 151 Infanterie "Războieni" au venit specialiştii Centrului de Instruire pentru Luptă al Forţelor Terestre care au asigurat condiţii optime de pregătire a militarilor ieşeni prin replicarea în poligonul Cincu a reperelor importante din aria de operaţii unde "Lupii Negri" vor desfăşura misiuni timp de şase luni.

Pentru simularea unui mediu cât mai apropiat de realitatea teatrului de operaţii, militari din Brigăzile 2 Vânători de Munte "Sarmizegetusa" şi 9 Mecanizată "Mărăşeşti", militari întorşi recent din teatrul de operaţii Afganistan, au avut rolul de a marca populaţia afgană, forţele naţionale de securitate afgane şi nu în ultimul rând forţele insurgente, cu scopul de a crea elemente surpriză şi de a-i pune în faţa unor situaţii cât mai apropiate de realitate pe militarii ieşeni.

Un factor important care a contribuit la atingerea scopurilor propuse, privind pregătirea înainte de dislocare, a fost scenariul pe baza căruia s-a desfăşurat pregătirea şi situaţiile create de observatorii-controlori (instructorii), situaţii rezultate din experienţa acumulată de militarii forţelor terestre în misiunile desfăşurate în teatrele de operaţii. Observatorii-controlori au pus accent pe corectarea deficienţelor sau disfuncţiilor apărute în tipul misiunilor şi au urmărit respectare procedurilor specifice acţiunilor în care au fost angrenaţi militarii ieşeni.

Militarii Batalionului 151 Infanterie "Războieni", cunoscuţi şi sub denumirea de "Lupii Negri", au răspuns tuturor provocărilor, fiind prezenţi permanent în toată aria de responsabilitate a "Afganistanului din Cincu", executând misiuni de patrulare, puncte de control trafic, misiuni de cooperare civili-militari şi misiuni de contrainsurgenţă. Deprinderile şi abilităţile dobândite, în urma acestei perioade de pregătire, le vor pune în practică în teatrul de operaţii Afganistan pentru a veni în sprijinul populaţiei afgane prin realizarea şi menţinerea unui climat de securitate.

Cele aproape şase luni de pregătire ale "Lupilor Negri" sau finalizat prin executare unui exerciţiu tactic cu trageri de luptă, unde militarii Batalionului 151 Infanterie "Războieni" au pus în aplicare tehnicile, tacticile şi procedurile specifice situaţiilor în care este necesară ripsta cu foc.

La încheierea perioadei de pregătire "Lupii Negri" pot raporta"Gata de misiune!"

***

http://www.bg15mc.ro/?page_id=98 - Istoricul Batalionului 151 Infanterie Razboieni

http://www.bg15mc.ro/?page_id=98 - Comandantul Batalionului 151 Infanterie "Razboieni"

Alba Arad Arges Bacau Bihor Bistrita-Nasaud Botosani Braila Brasov Buzau Calarasi Caras-Severin Cluj Constanta Covasna Dambovita Dolj Galati Giurgiu Gorj Harghita Hunedoara Ialomita Iasi Ilfov Maramures Mehedinti Bucuresti Mures Neamt Olt Prahova Salaj Satu Mare Sibiu Suceava Teleorman Timis Tulcea Valcea Vaslui Vrancea