Ministerul Apărării Naţionale (MApN) - Forţele Terestre Române

Sărbătoare pentru Lupii Negri

Vineri, 13/09/2019

12 septembrie, Iaşi. Ziua Batalionului 151 Infanterie ,,Războieni" a fost sărbătorită printr-o ceremonie militară şi religioasă, desfăşurată pe Bulevardul Ştefan cel Mare, la eveniment a participat locţiitorul comandantului Diviziei 4 Infanterie "Gemina", generalul de brigadă Nicolae Tonu.

Batalionul 151 Infanterie a fost înfiinţat la 15 septembrie 1994 şi este continuatorul glorioaselor tradiţii de luptă ale Batalionului 1 Infanterie din cadrul Regimentul 15 Infanterie „Războieni", tradiţii cu o durată de peste 140 de ani.

Batalionul a participat la Războiul de Independenţă, în bătăliile de la Griviţa, Rahova şi Vidin, de asemenea în Primul Război Mondial, în campaniile din 1916 – 1917 şi 1918 – 1919.

În Al Doilea Război Mondial a participat la eliberarea Basarabiei, părţii de nord-vest a României, apoi în luptele duse pe teritoriul Ungariei şi Cehoslovaciei până pe 12 Mai 1945.

În mai multe rânduri, începând cu anul 1996, unitatea a participat la diferite misiuni multinaţionale de menţinere a păcii, în diverse locuri din lume cum ar fi Angola, Bosnia, Albania, Irak şi Afganistan.

La multi ani, ,,Lupilor Negri"!

Alba Arad Arges Bacau Bihor Bistrita-Nasaud Botosani Braila Brasov Buzau Calarasi Caras-Severin Cluj Constanta Covasna Dambovita Dolj Galati Giurgiu Gorj Harghita Hunedoara Ialomita Iasi Ilfov Maramures Mehedinti Bucuresti Mures Neamt Olt Prahova Salaj Satu Mare Sibiu Suceava Teleorman Timis Tulcea Valcea Vaslui Vrancea