Ministerul Apărării Naţionale (MApN) - Forţele Terestre Române

Scorpion Roşu desemnat Eroul zilei în Afganistan

Miercuri, 07/05/2014
Locotenent George Tanase

În data de 27.04.2014 Compania KAF GDA “Scorpionii Roşii”a organizat în unul din satele aflate în aria de responsabilitate o misiune de distribuire HA (ajutoare umanitare).

Acţiunea a fost desfăşurată în cooperare cu militari din Compania “Arrow Heads” din armata US şi a fost supervizată de maiorul Paul O’Shea, şeful operaţiilor Force Protection COMKAF. Acesta s-a declarat impresionat de profesionalismul militarilor români dovedit pe toată perioada desfăşurării misiunii şi l-a evidenţiat în mod deosebit pe caporalul clasa a III-a Pătru Ştefan.

Pentru recunoaşterea meritelor militarului român maiorul O’Shea a înaintat către Comandamentul Regional Sud propunerea de acordare acestuia a distincţiei “HERO OF THE DAY”. Propunerea a fost acceptată iar în dimineaţa zilei de 7 mai caporalului Pătru i-a fost înmânată din partea conducerii RC SOUTH placheta care certifică acest titlu. Este cel de-al treilea militar craiovean care primeşte această decoraţie.

Caporalul Pătru Ştefan are 35 de ani, este căsătorit şi are un copil. Militar profesionist din anul 2003 se află la cea de-a cincea misiune externă, după alte trei în Afganistan şi una în Irak. Este absolvent a două facultăţi, Chimie şi Management Financiar Contabil. A mai fost decorat în anul 2009 cu Emblema de Onoare a Statului Major General.