Ministerul Apărării Naţionale (MApN) - Forţele Terestre Române

ACTUAL

22/04/2024

Militarii Detașamentului de Apărare Antiaeriană, rotația a XIV-a - ,,Gheparzii Transilvani” au predat misiunea în cadrul Grupului de Luptă NATO, colegilor din Detașamentul de Apărare Antiaeriană, rotația a XV-a - ,,Sky Guardians”.

22/04/2024

Evenimentele festive dedicate sărbătoririi Zilei Forțelor Terestre Române și organizate în acest sfârșit de săptămână la București, s-au încheiat astăzi, 21 aprilie, cu o remarcabilă retragere cu torțe.

22/04/2024

Astăzi, 20 aprilie, în Parcul „Carol” și în Mall AFI Cotroceni, din Capitală, publicul prezent a participat la expozițiile de armament, echipamente și tehnică militară, organizate cu prilejul sărbătoririi Zilei Forțelor Terestre Române.

18/04/2024

Comandantul Grupului de Luptă al NATO dislocat în România, colonelul Benoît Chrissement, însoțit de personal din statul major, au efectuat în data de 17 aprilie, o vizită de documentare la sediul Brigăzii 61 Vânători de Munte „General Virgil Bădulescu”.

În cadrul unui briefing de informare, generalul de brigadă Nicolae-Gabriel Oros, a prezentat delegației franceze structura marii unități și posibilitățile de instruire din aria de responsabilitate.

Ulterior, aceștia au vizitat facilitățile de instruire din garnizoana Miercurea Ciuc și Lunca de Sus.

18/04/2024

În perioada 12-16 aprilie, Colegiul Național Militar „Tudor Vladimirescu”, din Craiova, a fost gazda Olimpiadei Sportului Militar Liceal - etapa a II-a, organizată și condusă de către Serviciul Educație Fizică Militară din cadrul Statului Major al Apărării, care a adus față în față 400 de competitori din cele cinci colegii naționale militare din țară - „Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc, „Dimitrie Cantemir” de la Breaza, „Mihai Viteazul” din Alba Iulia, „Alexandru Ioan Cuza” din Constanța și „Tudor Vladimirescu” din Craiova.

18/04/2024

În această perioadă, militarii Batalionului 136 Geniu „Apulum” desfășoară, alături de studenții aparținând armei geniu din cadrul Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu”, activități specifice de instruire, premergătoare exercițiului „CADET 2024”, în poligonul de instrucție Perii Dăii, din județul Sibiu.

 

18/04/2024

Această săptămână i-a găsit pe tanchiștii Brigăzii 9 Mecanizată „Mărășești”, în Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă din Babadag, demonstrându-și, pe timpul unui exercițiu tactic cu trageri de luptă, abilitățile și cunoștințele însușite pe timpul perioadei de instruire.

16/04/2024

O săptămână plină de provocări, în care, structuri ale Forțelor Terestre, aeronave și personal din cadrul Forțelor Aeriene, împreună cu militari ai Grupului de Luptă al NATO dislocat în România, și-au testat calitățile fizice și deprinderile specifice luptei în teren muntos, greu accesibil, prin desfășurarea unui exercițiu complex, în poligonul de instrucție Păiș din județul Covasna.

16/04/2024

Ultimele două săptămâni au reprezentat un bun prilej de instruire pentru militarii din microstructurile de cercetare ale Batalionului 49 Apărare CBRN "Argeș", prin dislocarea acestora la Centrul de Instruire pentru Operații în Mediu CBRN Valea Poienii, în vederea participării la tabăra de instrucție la cursul de apă.

16/04/2024

Modulul de instruire al soldaților gradați profesioniști seria III februarie 2024, care s-au instruit în cadrul Batalionului 468 Apărare Antiaeriană ,,Trotuș", s-a încheiat.

Zilele petrecute în cazarmă și pe terenul de instrucție le-a demonstrat că pentru a fi cel mai bun este nevoie să uiți de durere, frig, somn și foame, într-un cuvânt, să faci sacrificii.

Astfel, la finalul pregătirii inițiale, noii noștri colegi au confirmat un nivel înalt de pregătire, calități de buni luptători și perspective de adevărăți vânători de munte.

Pages

Alba Arad Arges Bacau Bihor Bistrita-Nasaud Botosani Braila Brasov Buzau Calarasi Caras-Severin Cluj Constanta Covasna Dambovita Dolj Galati Giurgiu Gorj Harghita Hunedoara Ialomita Iasi Ilfov Maramures Mehedinti Bucuresti Mures Neamt Olt Prahova Salaj Satu Mare Sibiu Suceava Teleorman Timis Tulcea Valcea Vaslui Vrancea