Ministerul Apărării Naţionale (MApN) - Forţele Terestre Române

ACTUAL

21/01/2022

În perioada 21-31 ianuarie, Cercul Militar Sibiu este gazda expoziției fotodocumentare „24 Ianuarie 1859 - Unirea Principatelor Române”, care aduce în prim plan aspecte relevante cu privire la organizarea armatei și a echipamentului utilizat de militari în perioada domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

Expoziţia poate fi vizitată, în holul central al Cercului Militar Sibiu, în intervalul orar 10:00-17:00.

21/01/2022

În această perioada, structurile de cercetare din cadrul Brigăzii 81 Mecanizată „General Grigore Bălan” execută Tabăra de instrucție la munte - iarna”, în localitatea Colibița din județul Bistrița-Năsăud.

Scopul taberei constă în dezvoltarea deprinderilor practice necesare străbaterii, pe timp de iarnă, a masivelor muntoase greu accesibile folosind materiale și echipamente specifice din înzestrare sau a echipamentelor improvizate.

21/01/2022

În perioada 17 - 20 ianuarie, în garnizoana Zalău, s-au desfășurat Competițiile militar-aplicative de iarnă - etapa pe Regimentul 69 Artilerie Mixtă ”Silvania”. Probele de concurs au fost biatlon, ștafetă și patrulă care au avut loc pe Muntele Meseș și în poligonul Crasna.

În urma desfășurării competițiilor, pe primul loc al podiumului s-a clasat Batalionul 315 Artilerie ”Simion Bărnuțiu” din Șimleul Silvaniei, fiind urmat de Batalionul 317 Sprijin Logistic ”Voievodul Gelu” din Zalău și Batalionul 316 Asigurare Date ”Guruslău” tot din Șimleul Silvaniei.

20/01/2022

Ghidați de pasiunea pentru ceea ce fac și determinarea pentru perfecționare, ”Șoimii Carpaților” au însuflețit în această săptămână Poligonul Livezile, unde au executat primele ședințe de tragere din acest an cu armamentul individual.

Militarii și-au făcut datoria impecabil, înfruntând în marș, cu cântece patriotice, vântul și gerul năpraznic care a adus în unele dimineți temperaturi de până la -14 grade Celsius.

20/01/2022

Anul de instrucție a început cu un program intens de instruire în vederea atingerii obiectivelor de performanță stabilite pentru militarii Batalionului 817 Artilerie „Petru Rareș’’.

20/01/2022

Cinci batalioane din compunerea Brigăzii 2 Vânători de Munte ”Sarmizegetusa”, s-au întrecut, pe Muntele Diham, la poalele Munților Bucegi, în prima fază a campionatului militar de schi pentru unități de instrucție, etapa pe brigadă.

Această primă etapă a constat în parcurgearea unei distanțe de 12 km în teren muntos, cu pante de dificultăți diferite, aruncarea grenadelor de mână de exercițiu, la precizie și sprintul către linia de sosire, purtând masca contra gazelor.

20/01/2022

Batalionul 24 Vânători de Munte ,,General Gheorghe Avramescu” execută, în această perioadă, activități specifice de instruire în zona de responsabilitate a Brigăzii 61 Vânători de Munte ,,General Virgil Bădulescu”.

În cadrul programului de instruire, militarii parcurg diferite etape de pregătire în zona montană, cum ar fi tehnicile de supraviețuire și amenajarea diferitelor tipuri de adăpost, deplasările pe schiuri în teren muntos pe distanțe mici, medii și mari, atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte și orientarea în teren cu ajutorul busolei.

19/01/2022

Peste 60 de angajaţi ai Statului Major al Forţelor Terestre şi Batalionului 500 Sprijin „General de divizie Gheorghe Rusescu" au vrut să fie eroi şi să salveze vieţi, participând la campania de donare de sânge, desfăşurată marţi, 18 ianuarie.

Un rol deosebit de important în succesul acţiunii l-a avut echipa medicală a Centrului de Transfuzie Sanguină al Ministerului Apărării Naţionale care a organizat activitatea la sediul Statului Major al Forţelor Terestre, facilitând astfel accesul donatorilor, dornici să facă gestul suprem de altruism față de semenii aflați în suferință.

17/01/2022

Aflați la jumătatea perioadei misiunii de asigurare a prezenței înaintate consolidate, “Gheparzii de fier” continuă activitățile de instrucție cu profesionalism și determinare, pentru a-și menține nivelul înalt de pregătire.

Artileriștii antiaerieni dobrogeni au executat ședințe de tragere cu armamentul de infanterie, pe timp de noapte, în poligonul Gaudynek din Polonia, aceștia obținând calificative foarte bune în cadrul ședințelor, atât cu pușca automată calibru 5,45 mm, cât și cu pistolul calibru 9 mm.

* * *

17/01/2022

În semn de apreciere a serviciillor pe care le-a adus instituției militare, a rezultatelor remarcabile obținute în procesul de instruire, precum și a înaltului profesionalism dovedit în executarea misiunilor încredințate, subofițerul de comandă al Brigăzii 61 Vânători de Munte ,,General Virgil Bădulescu”, plutonierul adjutant principal Silviu Silvestru - Vasile Juravle a primit Medalia ,,Virtutea Militară” clasa a II-a, cu însemn pentru militari, distincție conferită de către Președintele României Klaus-Werner Johannis.

Felicitări colegului nostru!

Pages

Alba Arad Arges Bacau Bihor Bistrita-Nasaud Botosani Braila Brasov Buzau Calarasi Caras-Severin Cluj Constanta Covasna Dambovita Dolj Galati Giurgiu Gorj Harghita Hunedoara Ialomita Iasi Ilfov Maramures Mehedinti Bucuresti Mures Neamt Olt Prahova Salaj Satu Mare Sibiu Suceava Teleorman Timis Tulcea Valcea Vaslui Vrancea