Ministerul Apărării Naţionale (MApN) - Forţele Terestre Române

Șeful Forțelor Terestre Române, prezent la AUSA Annual Meeting 2022, în Washington, DC

Joi, 13/10/2022

Şeful Statului Major al Forţelor Terestre, generalul-maior Iulian Berdilă, este prezent la Association of the United States Army's Annual Meeting (AUSA 2022), cea mai mare expoziție a forțelor terestre și forum de dezvoltare profesională din America de Nord, care se desfășoară în perioada 10-12 octombrie, în Washington, DC, Statele Unite ale Americii.

Cu acest prilej, șeful Forțelor Terestre Române a avut o întrevedere cu Commanding General of the US Army Security Assistance Command (USASAC), generalul de brigadă Brad Nicholson.

Agenda întrevederii a cuprins discuții legate de dinamica mediului de securitate în Regiunea Mării Negre, importanța Forțelor Terestre Române în asigurarea stabilității regionale și programele de înzestrare desfășurate de cea mai numeroasă categorie de forțe a Armatei României.

Actualul context de securitate și evoluțiile din regiune fac ca, de la o zi la alta, să apară noi amenințări și provocări, la care Forțele Terestre Române trebuie să se adapteze, ajustând permanent resursele pe care le dețin pentru a face față acestor schimbări. Forțele Terestre Române acţionează pentru accelerarea procesului de dezvoltare a capacităţii operaţionale a structurii proprii de forţe, precum şi pentru iniţierea şi derularea programelor de înzestrare, în vederea asigurării de capabilităţi moderne şi eficiente.

De asemenea, generalul-maior Iulian Berdilă s-a întâlnit cu Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, Excelența Sa Dan-Andrei Muraru, precum și cu diverși lideri ai armatei americane.

***

Conferinta anuală „AUSA 2022” este cel mai mare forum din America de Nord, având scopul de a transmite un mesaj cu privire la prioritățile și problemele care au impact asupra mediului militar și de a oferi organizațiilor posibilitatea prezentării și expunerii unei game largi de produse și servicii ale industriei de apărare. De asemenea, pe tot parcursul acestei întruniri, sunt organizate o serie de prezentări despre organizația militară, discuții și seminarii pe diferite teme de securitate militară și națională, precum și o varietate de evenimente accesibile tuturor participanților.

Alba Arad Arges Bacau Bihor Bistrita-Nasaud Botosani Braila Brasov Buzau Calarasi Caras-Severin Cluj Constanta Covasna Dambovita Dolj Galati Giurgiu Gorj Harghita Hunedoara Ialomita Iasi Ilfov Maramures Mehedinti Bucuresti Mures Neamt Olt Prahova Salaj Satu Mare Sibiu Suceava Teleorman Timis Tulcea Valcea Vaslui Vrancea