Ministerul Apărării Naţionale (MApN) - Forţele Terestre Române

„Roza cercetașilor”, o misiune a celor dintâi

Vineri, 02/09/2022

Cu ranița în spate, cu arma în mâini și multă voință, cercetașii militari din Brigada 15 Mecanizată „Podu Înalt” s-au întrecut, săptămâna trecută, într-una dintre cele mai dificile competiții militare, intitulată „Roza Cercetașilor”.

Pe o vreme cum numai cercetașilor le este prielnică, militarii au dat dovadă de spirit de echipă și tărie de caracter. Pe parcursul celor 30 km, cu o diferență de nivel de aproximativ 1000 m, cunoștințele și abilitățile competitorilor au fost puse la încercare, în cadrul probelor de anduranță și rezolvare a momentelor tactice de pe parcursul traseului, executarea unei ședințe de tragere și aruncarea grenadelor.

Clasamentul general al competiției „Roza Cercetașilor”, etapa pe Brigada 15 Mecanizată „Podu Înalt” este următorul:

Locul I - Lotul Companiei 159 Cercetare;

Locul al II-lea - Lotul Batalionului 151 Infanterie ,,Războieni”;

Locul al III-lea - Lotul Batalionului 814 Tancuri ,,Mihai Vodă”;

Locul al IV-lea - Lotul Batalionului 634 Infanterie ,,Mareșal Jozef Pilsudski”;

Locul al V-lea - Lotul Companiei 163 Geniu;

Locul al VI-lea - Lotul Batalionului 635 Apărare Antiaeriană ,,Precista”.

Felicitări tuturor participanţilor şi mult succes învingătorilor, care ne vor reprezenta la etapa pe Divizia 4 Infanterie „Gemina” a acestei competiții!

Alba Arad Arges Bacau Bihor Bistrita-Nasaud Botosani Braila Brasov Buzau Calarasi Caras-Severin Cluj Constanta Covasna Dambovita Dolj Galati Giurgiu Gorj Harghita Hunedoara Ialomita Iasi Ilfov Maramures Mehedinti Bucuresti Mures Neamt Olt Prahova Salaj Satu Mare Sibiu Suceava Teleorman Timis Tulcea Valcea Vaslui Vrancea