Ministerul Apărării Naţionale (MApN) - Forţele Terestre Române

1 Aprilie - 115 ani de existență a Brigăzii 1 Sprijin Manevră „Argedava”

Marţi, 02/04/2024

La sediul Brigăzii 1 Sprijin Manevră „Argedava”, a avut loc ceremonia militară și religioasă prilejuită de aniversarea a 115 ani de la înființarea marii unități.

În cadrul evenimentului, la care au luat parte, comandanții de ieri și de azi ai structurii, militarii unităților subordonate și numeroși invitați, în semn de apreciere pentru profesionalismul și dăruirea de care au dat dovadă în îndeplinirea misiunilor și a sarcinilor încredințate, celor mai merituoși militari le-au fost conferite Emblema de Merit în Serviciul Armatei României clasa a III-a, Emblema de Merit Partener pentru Apărare, clasa a III-a și Emblema de Merit în Slujba Păcii clasa a III-a.

„De la înființare până în prezent, ați tins să fiți tot mai buni, onorând valorile și tradițiile de luptă ale înaintașilor dumneavoastră prin profesionalismul, abnegația și dăruirea de care dați dovadă în fiecare zi! Sunteți un colectiv de oameni hotărâți, cu un evident potențial de a duce mai departe, cu succes, bogatele tradiții de luptă ale Brigăzii 1 Sprijin Manevră „Argedava”, a subliniat, în cuvântul său, locțiitorul șefului Statului Major al Forțelor Terestre, generalul de brigadă Daniel Pop.

La mulți ani camarazi din Brigada 1 Sprijin Manevră „Argedava”!

 

Alba Arad Arges Bacau Bihor Bistrita-Nasaud Botosani Braila Brasov Buzau Calarasi Caras-Severin Cluj Constanta Covasna Dambovita Dolj Galati Giurgiu Gorj Harghita Hunedoara Ialomita Iasi Ilfov Maramures Mehedinti Bucuresti Mures Neamt Olt Prahova Salaj Satu Mare Sibiu Suceava Teleorman Timis Tulcea Valcea Vaslui Vrancea