Ministerul Apărării Naţionale (MApN) - Forţele Terestre Române

101 de ani de la Marea Unire - La mulţi ani, România!

Luni, 02/12/2019
Elena Andrei

Duminică, 1 decembrie, Sibiul a îmbrăcat haine de sărbătoare, o sărbătoare a românilor de pretutindeni, Ziua Naţională a României. La împlinirea a 101 ani de la Marea Unire au avut loc o serie de evenimente aniversare, organizate de Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu”, în colaborare cu autorităţile publice locale şi celelalte structuri din cadrul Sistemului de Apărare, Ordine Publică şi Securitate Naţională.

Activităţile au debutat cu ceremonia militară de depuneri de coroane şi jerbe de flori, la „Monumentul ostaşului din toate timpurile”, din faţa Cercului Militar, fiind urmată de ceremonia militară cu defilarea trupelor şi a tehnicii militare, de pe Bulevardul Corneliu Coposu. Evenimentul s-a încheiat, şi în acest an, cu o uriaşă horă a unirii formată de militarii, autorităţile publice locale şi sibienii care, astfel, au sărbătorit împreună Ziua Naţională a României.

Activităţile aniversare au cuprins şi o expoziţie de tehnică militară, expoziţii foto-documentare şi proiecţii de film, un spectacol susţinut de Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul Junii-Sibiului”, prezentarea de gală a filmelor „Transalpina-Drumul Regelui” şi „Muzeul Astra” şi un concert simfonic susţinut de Orchestra Simfonică a Filarmonicii de Stat Sibiu la Ateneul Român, transmis în direct în Piaţa Mare din Sibiu.

La mulţi ani, România! La mulţi ani, dragi români!

Alba Arad Arges Bacau Bihor Bistrita-Nasaud Botosani Braila Brasov Buzau Calarasi Caras-Severin Cluj Constanta Covasna Dambovita Dolj Galati Giurgiu Gorj Harghita Hunedoara Ialomita Iasi Ilfov Maramures Mehedinti Bucuresti Mures Neamt Olt Prahova Salaj Satu Mare Sibiu Suceava Teleorman Timis Tulcea Valcea Vaslui Vrancea