Ministerul Apărării Naţionale (MApN) - Forţele Terestre Române

Aniversarea a 105 ani de existență a Brigăzii 81 Mecanizată „General Grigore Bălan”

Miercuri, 07/02/2024

În data de 6 februarie, în centrul Municipiului Bistrița, a avut loc ceremonia militară și religioasă prilejuită de aniversarea a 105 ani de existență a Brigăzii 81 Mecanizată „General Grigore Bălan”.

În cadrul evenimentului, celor mai merituoși militari le-au fost conferite Emblema de Onoare a Armatei României, Emblema de Merit în Serviciul Armatei României clasa a II-a, Emblema de Merit în Slujba Păcii clasa a II-a, Emblema de Onoare a Forțelor Terestre, Emblema de Merit în Slujba Păcii clasa a III-a, Emblema de Merit în Serviciul Armatei României clasa a III-a, Emblema de Onoare a Comandamentului Comunicațiilor și Informaticii și plachete onorifice.

Sărbătoarea a început la sediul marii unități, unde a avut loc, printr-o ceremonie militară de dezvelire a bustului „Patronului Militar” al structurii, generalul erou Grigore Bălan, activitate la care au fost prezenți, alături de comandantul structurii, colonelul Cristinel-Dumitru Colibaba, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului, comandantul Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, generalul-maior Bogdan Cernat, foști comandanți ai brigăzii, comandanți de unități și mari unități și alți distinși oaspeți.

Ziua aniversară s-a încheiat cu o expoziție de tehnică, armament și echipamente militare, în inima orașului, care a stârnit mult interes în rândul publicului bistrițean.

La mulți ani, dragi camarazi!

La mulți ani, Brigada 81 Mecanizată „General Grigore Bălan”!

Purtătoare a tradițiilor de luptă ale Regimentelor 81 Infanterie ,,Dej” și 223 Mecanizat ,,Bobîlna”, Brigada 81 Mecanizată poartă cu mândrie denumirea onorifică a generalului erou Grigore Bălan. Denumire cu care tinde, chiar și în ziua de astăzi, să se identifice cu aspirațiile și valorile strămoșilor, care au luptat pentru țara noastră.

Din 1919, până în prezent, personalul Brigăzii 81 Mecanizată „General Grigore Bălan” tinde să fie mai bun, onorând valorile și tradițiile de luptă ale înaintașilor noștri prin profesionalismul, abnegația și dăruirea de care dăm dovadă în fiecare zi!

 

Alba Arad Arges Bacau Bihor Bistrita-Nasaud Botosani Braila Brasov Buzau Calarasi Caras-Severin Cluj Constanta Covasna Dambovita Dolj Galati Giurgiu Gorj Harghita Hunedoara Ialomita Iasi Ilfov Maramures Mehedinti Bucuresti Mures Neamt Olt Prahova Salaj Satu Mare Sibiu Suceava Teleorman Timis Tulcea Valcea Vaslui Vrancea