Ministerul Apărării Naţionale (MApN) - Forţele Terestre Române

Batalionul 191 Infanterie ”Colonel Radu Golescu” la exerciții tactice cu trageri de luptă în Poligonul Dud - Tauț

Marţi, 12/10/2021

               În anul 2021, pentru a dezvolta și mențiune un nivel cât mai ridicat în ceea ce privește capacitatea acțională și de răspuns la diferite situații, compania UNPCRS (United Nations Peacekeeping Capabilities Readiness Systems)continuă activitățile de instruire care sunt materializate prin trageri individuale atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte, precum și exerciții tactice cu trageri de luptă, de tip LFX, în poligonul Tauț.

               Terenul accidentat, efortul fizic accentuat, precum și complexitatea cerințelor specifice câmpului de instrucție au reprezentat elemente de provocare pentru militarii arădeni, care, prin perseverență, determinare și seriozitate, au fost în măsură să le depășească. Tragerile executate, factor determinant al coeziunii structurii,au contribuit la perfecționarea deprinderilor militarilor, iar misiunile primite au reprezentat un impuls în ceea ce privește munca în echipă și coordonarea.

              În urma rezultatelor obținute, compania UNPCRS generată de Batalionul 191 Infanterie „Colonel Radu Golescu” a demonstrat faptul că este pregătită să intervină în situații cu grad ridicat de complexitate și să răspundă prompt misiunilor încredințate.

Alba Arad Arges Bacau Bihor Bistrita-Nasaud Botosani Braila Brasov Buzau Calarasi Caras-Severin Cluj Constanta Covasna Dambovita Dolj Galati Giurgiu Gorj Harghita Hunedoara Ialomita Iasi Ilfov Maramures Mehedinti Bucuresti Mures Neamt Olt Prahova Salaj Satu Mare Sibiu Suceava Teleorman Timis Tulcea Valcea Vaslui Vrancea