Ministerul Apărării Naţionale (MApN) - Forţele Terestre Române

Batalionul 21 Vânători de Munte „General Leonard Mociulschi” la ceas aniversar

Vineri, 02/02/2024

31 ianuarie este ziua în care Batalionul 21 Vânători de Munte „General Leonard Mociulschi” aniversează 84 de ani de existență, o lungă perioadă încărcată de istorie și realizări.

Cu această ocazie, a fost organizată o ceremonie militară și religioasă pentru sărbătorirea cavalerilor florii de colț din Predeal, în prezența foștilor comandanți, locțiitori ai comandantului, șefi de stat major și cadre care au activat de-a lungul timpului în Batalionul 21 Vânători de Munte.

În cadrul evenimentului, au fost înmânate plachete cu însemnele heraldice ale batalionului și tablouri cu flori de colț, iar cei mai merituoși gradați profesioniști au fost înaintați în grad.

La mulți ani vânătorilor de munte de la „Cota 1000”!

Batalionul 21 Vânători de Munte „General Leonard Mociulschi” a fost înființat la data de 31 ianuarie 1940, în orașul Baia-Sprie, județul Maramureș, ulterior fiind redislocat și reînființat de trei ori, ultima dată la Predeal, la 17 noiembrie 1964.

De-a lungul existenței sale, structura a participat cu succes atât la campaniile militare din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, cât și la misiuni în teatrele de operații din Irak, Afganistan, Kosovo, Bosnia și Herțegovina și la numeroase exerciții militare naționale și multinaționale.

 

Alba Arad Arges Bacau Bihor Bistrita-Nasaud Botosani Braila Brasov Buzau Calarasi Caras-Severin Cluj Constanta Covasna Dambovita Dolj Galati Giurgiu Gorj Harghita Hunedoara Ialomita Iasi Ilfov Maramures Mehedinti Bucuresti Mures Neamt Olt Prahova Salaj Satu Mare Sibiu Suceava Teleorman Timis Tulcea Valcea Vaslui Vrancea