Ministerul Apărării Naţionale (MApN) - Forţele Terestre Române

Ceremonia militară organizată cu ocazia încheierii misiunii Armatei României în Afganistan - 21 iulie 2021

Joi, 22/07/2021

Din 2002 şi până în prezent, un număr de peste 32.000 de militari ai Armatei României au participat la misiunea din Afganistan, în rotaţii de câte şase luni, atât în cadrul unor elemente de comandă şi control de nivel brigadă, cât şi în cadrul unor structuri de forţe de nivel batalion, companie, pluton, echipe operaţionale de consiliere şi legătură (OMLT), detaşamente din cadrul Forţelor pentru Operaţii Speciale, echipe de instructori pentru forţele armate şi de securitate afgane, subunităţi de tip CIMIC. La misiuni au luat parte şi elemente de sprijin logistic din cadrul Comandamentului Logistic Întrunit, structuri din cadrul Comandamentului Comunicaţiilor şi Informaticii, structuri din cadrul Forţelor Navale Române, personal de stat major încadrat în comandamente NATO şi multinaţionale.

România a contribuit la efortul internaţional de stabilizare a situaţiei de securitate din Afganistan, începând cu anul 2002, în spiritul solidarităţii faţă de partenerul strategic american, precum şi pentru consolidarea poziţiei naţionale ca partener aliat. Această decizie a contribuit fundamental la consolidarea parcursului euro-atlantic pentru aderarea României la NATO.

Galerie foto

Alba Arad Arges Bacau Bihor Bistrita-Nasaud Botosani Braila Brasov Buzau Calarasi Caras-Severin Cluj Constanta Covasna Dambovita Dolj Galati Giurgiu Gorj Harghita Hunedoara Ialomita Iasi Ilfov Maramures Mehedinti Bucuresti Mures Neamt Olt Prahova Salaj Satu Mare Sibiu Suceava Teleorman Timis Tulcea Valcea Vaslui Vrancea