Ministerul Apărării Naţionale (MApN) - Forţele Terestre Române

Competiție între Vânătorii de Munte

Joi, 20/01/2022

Cinci batalioane din compunerea Brigăzii 2 Vânători de Munte ”Sarmizegetusa”, s-au întrecut, pe Muntele Diham, la poalele Munților Bucegi, în prima fază a campionatului militar de schi pentru unități de instrucție, etapa pe brigadă.

Această primă etapă a constat în parcurgearea unei distanțe de 12 km în teren muntos, cu pante de dificultăți diferite, aruncarea grenadelor de mână de exercițiu, la precizie și sprintul către linia de sosire, purtând masca contra gazelor.

O parte din dificultățile pe care concurenții le-au avut de depășit pe parcursul traseului au fost greutatea rucsacului, temperaturile scăzute și efortul susținut purtând masca contra gazelor, militarii făcând față cu succes tuturor provocărilor și ajungând cu bine la linia de sosire.

Câștigătorii competiției vor fi desemnați la finalul ședințelor de tragere la punctaj în condiții de efort.

Alba Arad Arges Bacau Bihor Bistrita-Nasaud Botosani Braila Brasov Buzau Calarasi Caras-Severin Cluj Constanta Covasna Dambovita Dolj Galati Giurgiu Gorj Harghita Hunedoara Ialomita Iasi Ilfov Maramures Mehedinti Bucuresti Mures Neamt Olt Prahova Salaj Satu Mare Sibiu Suceava Teleorman Timis Tulcea Valcea Vaslui Vrancea