Ministerul Apărării Naţionale (MApN) - Forţele Terestre Române

Eroism şi simţ al datoriei

Marţi, 28/03/2017
Colonel Romeo Feraru

În data de 27 martie 2017, sublocotenentul Florin Oprea din Batalionul 341 „Rechinii Albi” a fost premiat de către Agenţia News.ro în cadrul Galei „România autentică, România pozitivă” cu premiul "Eroism şi simţ al datoriei". Tânărul ofiţer are 24 de ani, a absolvit Colegiul Naţional Militar „Dimitrie Cantemir” şi încă de pe băncile Academiei Forţelor Terestre a dorit să participe la o misiune externă.
În august 2016 a plecat în Afganistan, unde a fost comandant de pluton infanterie, având în subordine 27 de militari. În 26 septembrie, în timpul unei misiuni de patrulare, vehiculul în care se afla a detonat un dispozitiv explozibil improvizat, în urma căruia a fost rănit, alături de trei dintre colegii săi. A fost evacuat şi spitalizat în Germania, dar gândul lui a rămas la oamenii din pluton. După doar o lună, a cerut să se întoarcă în Afganistan, pentru a fi alături de subordonaţii lui. Şi-a comandat în continuare oamenii, raportând cu mândrie, la final, Misiune îndeplinită! Pentru curajul şi devotamentul său a fost decorat de preşedintele României.
De asemenea, în data de 28 martie a.c., şeful Statului Major al Forţelor Terestre, general-locotenent Dumitru Scarlat, a conferit sublocotenentului Florin Oprea, placheta Forţelor Terestre Române, în semn de apreciere pentru profesionalismul şi curajul de care a dat dovadă pe timpul îndeplinirii misiunii din Teatrul de Operaţii Afganistan şi a discutat cu acesta despre starea de sănătate şi despre perspectivele acestuia în cariera militară.

Galerie foto

Alba Arad Arges Bacau Bihor Bistrita-Nasaud Botosani Braila Brasov Buzau Calarasi Caras-Severin Cluj Constanta Covasna Dambovita Dolj Galati Giurgiu Gorj Harghita Hunedoara Ialomita Iasi Ilfov Maramures Mehedinti Bucuresti Mures Neamt Olt Prahova Salaj Satu Mare Sibiu Suceava Teleorman Timis Tulcea Valcea Vaslui Vrancea