Ministerul Apărării Naţionale (MApN) - Forţele Terestre Române

Exerciţiu de antrenament în teren în Polonia

Vineri, 09/07/2021

          În această săptămână, militarii din cadrul detaşamentului de apărare antiaeriană rotaţia a IX-a din Polonia au executat un exerciţiu de antrenament în teren de nivel baterie, în poligonul Wyreby.

          Timp de două zile, artileriştii antiaerieni vrânceni au exersat tactici şi proceduri specifice privind deplasarea pe terenuri greu accesibile, au pus în practică schemele de manevră şi s-au antrenat la îmbunătăţirea baremelor pentru a fi "Gata de luptă" în cel mai scurt timp.

           Experienţa dobândită pe parcursul etapei de instruire de nivel secţie şi-a pus amprenta asupra modului în care s-au desfăşurat principalele secvenţe de instruire ale acestui exerciţiu, secţiile de tragere reuşind să acţioneze întrunit şi sincronizat. Activitatea a fost un real succes şi totodată o bună oportunitate pentru bateria Gepard de a se instrui pentru exerciţiul cu trageri de luptă pe care militarii români îl vor executa în comun cu partenerii polonezi şi americani, la sfârşitul acestei luni.

          Text şi foto: Mădălina Boboc, Florin Lungu

Alba Arad Arges Bacau Bihor Bistrita-Nasaud Botosani Braila Brasov Buzau Calarasi Caras-Severin Cluj Constanta Covasna Dambovita Dolj Galati Giurgiu Gorj Harghita Hunedoara Ialomita Iasi Ilfov Maramures Mehedinti Bucuresti Mures Neamt Olt Prahova Salaj Satu Mare Sibiu Suceava Teleorman Timis Tulcea Valcea Vaslui Vrancea