Ministerul Apărării Naţionale (MApN) - Forţele Terestre Române

Exercițiu demostrativ în zona cheilor Dâmbovicioarei

Luni, 23/05/2022

                 Militarii Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa” alături de militarii francezi și belgieni,au participat la un exercițiu demonstrativ, ce a avut loc în Cheile Dâmbovicioarei, din arealul montan al munților Piatra Craiului.

                 Exercițiul a avut ca scop perfecționarea deprinderilor necesare pentru executarea tehnicilor de cățărare și coborâre în rapel, folosind materialele specifice din înzestrarea vânătorilor de munte (coardă de alpinism, ham de alpinism, pitoane) și executarea actiunilor la nivel tactic.

                Antrenamentele în comun măresc vizibilitatea, credibilitatea și capacitatea vânătorilor de munte de a planifica și acționa în cooperare cu forțele militare franceze și belgiene, iar această experiență a oferit un bun prilej militarilor de a compara tehnicile și procedurile de cățărare folosite de structurile de vânători de munte.

Alba Arad Arges Bacau Bihor Bistrita-Nasaud Botosani Braila Brasov Buzau Calarasi Caras-Severin Cluj Constanta Covasna Dambovita Dolj Galati Giurgiu Gorj Harghita Hunedoara Ialomita Iasi Ilfov Maramures Mehedinti Bucuresti Mures Neamt Olt Prahova Salaj Satu Mare Sibiu Suceava Teleorman Timis Tulcea Valcea Vaslui Vrancea