Ministerul Apărării Naţionale (MApN) - Forţele Terestre Române

Medalierea militarilor Invictus Romania

Vineri, 26/08/2022

Militarii care au făcut parte din lotul României la Invictus Games 2022, desfășurate la Haga, au fost medaliați joi, 25 august, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la sediul Ministerului Apărării Naționale.

Ministrul apărării naționale, Vasile Dîncu, a oferit membrilor lotului Invictus Ordinul Meritul Sportiv și Medalia Meritul Sportiv, conferite de Președintele României, E.S. Klaus Werner Iohannis, „în semn de apreciere a rezultatelor obținute la evenimentul competițional Invictus Games Haga 2022, pentru talentul, dăruirea și profesionalismul dovedite în promovarea imaginii Armatei României".

La rândul său, șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, i-a felicitat pe invictuși pentru voința lor de a se recupera prin sport, după traumele pe care le poartă în urma misiunilor executate pentru țară, subliniind faptul că reușita lor reprezintă un exemplu pentru toți camarazii.

* * *

La Haga, reprezentanții țării noastre s-au aflat la cea de-a treia prezență la competiția sportivă internațională care susține recuperarea fizică și psihică a militarilor răniți în operațiuni militare, după jocurile organizate la Toronto (2017) și Sydney (2018).

Lotul României la Invictus Games Haga a cucerit 11 medalii (patru de aur și șapte de argint) și a fost alcătuit din 20 de militari răniți, clasați cu gradul II și III de invaliditate sau apt limitat, care au evoluat la șapte discipline sportive individuale (tir cu arcul – olimpic și compound, atletism – alergare, aruncarea discului și a bilei, canotaj în sală la ergometru – 1 minut sprint și 4 minute endurance, natație, powerlifting – împins din culcat, ciclism – handbike) și o disciplină de echipă - volei din șezut.

Alba Arad Arges Bacau Bihor Bistrita-Nasaud Botosani Braila Brasov Buzau Calarasi Caras-Severin Cluj Constanta Covasna Dambovita Dolj Galati Giurgiu Gorj Harghita Hunedoara Ialomita Iasi Ilfov Maramures Mehedinti Bucuresti Mures Neamt Olt Prahova Salaj Satu Mare Sibiu Suceava Teleorman Timis Tulcea Valcea Vaslui Vrancea