Ministerul Apărării Naţionale (MApN) - Forţele Terestre Române

Militarii bistrițeni se instruiesc intensiv

Marţi, 20/02/2024

În aceste zile, „Șoimii Carpaților” au executat exerciții de rezolvarea unor situații tactice, în vederea ridicării nivelului de pregătire și a creșterii coeziunii la nivelul structurilor, concomitent cu implicarea instructorilor în procesul de formare a viitorilor soldați gradați profesioniști.

Împletind efortul instrucției intensive din modulul de bază, cu primul marș din drumul devenirii lor ca militari, recruții aflați în pregătire în cazarma Batalionului 812 Infanterie „Bistrița”, sub atenta îndrumare a instructorilor, au primit, în data de 14 februarie, botezul focului.

Efortul a fost unul solicitant, dar plin de satisfacții, atât pentru efectul obținut la țintă, cât și pentru faptul că, această zi le-a deschis drumul spre un alt nivel de cunoaștere a meseriei de soldat gradat profesionist, prin depășirea emoțiilor și creșterea încrederii în forțele proprii.

 

Alba Arad Arges Bacau Bihor Bistrita-Nasaud Botosani Braila Brasov Buzau Calarasi Caras-Severin Cluj Constanta Covasna Dambovita Dolj Galati Giurgiu Gorj Harghita Hunedoara Ialomita Iasi Ilfov Maramures Mehedinti Bucuresti Mures Neamt Olt Prahova Salaj Satu Mare Sibiu Suceava Teleorman Timis Tulcea Valcea Vaslui Vrancea