Ministerul Apărării Naţionale (MApN) - Forţele Terestre Române

Militarii români, în comandamentul multinaţional comandat de partenerii italieni

Marţi, 05/03/2019
https://rs.nato.int/news-center/news-releases/2019-news-releases/romanians-join-command-west.aspx

Drapelul României a fost arborat în Camp Arena, Herat, Afganistan. Detaşamentul românesc din misiunea TAAC-W (Train, Advise and Assist Command- West) din acest teatru de operaţii a deveni cel de-al optulea element al comandamentului condus de militarii italieni, alături de militari din Albania, Ungaria, Italia, Lituania, Slovenia, Statele Unite ale Americii şi Ucraina.

„Armata noastră a participat în cadrul operaţiilor din Afganistan din 2002, cu trupe dislocate în Kabul, Kandahar, Baghram, Mazar-e-Sharif şi, acum, Herat. Aşteptăm cu nerăbdare să ne aducem contribuţia la această misiune importantă.” a spus colonelul Dumitru Paul de la sediul Comandamentului Forţelor Întrunite din Bucureşti, care a reprezentat contingentul românesc la această activitate. Comandantul TAAC-W, generalul de brigadă Salvatore Annigliato, a spus “sunt foarte fericit să am un partener de bază cum este România pentru a îmbunătăţi nivelul de profesionalism şi capabilităţile misiunii noastre. Nu am nicio îndoială că veţi furniza contribuţii unice şi de valoare către «Resolute Support». Bine aţi venit şi vă mulţumesc că sunteţi aici alături de toţi partenerii voştri pentru a ajuta Afganistanul în atingerea unei păci de durată”.

Stabilită în 2015, „Resolute Support” este o misiune non-combat condusă de NATO cu scopul de a instrui, consilia şi asista Forţele de Securitate Naţionale Afgane. Scopul acesteia este de a ajuta forţele de securitate afgane şi instituţiile pentru dezvoltarea capacităţii proprii de apărare.
Sursă: https://rs.nato.int/news-center/news-releases/2019-news-releases/romania...

Galerie foto

Alba Arad Arges Bacau Bihor Bistrita-Nasaud Botosani Braila Brasov Buzau Calarasi Caras-Severin Cluj Constanta Covasna Dambovita Dolj Galati Giurgiu Gorj Harghita Hunedoara Ialomita Iasi Ilfov Maramures Mehedinti Bucuresti Mures Neamt Olt Prahova Salaj Satu Mare Sibiu Suceava Teleorman Timis Tulcea Valcea Vaslui Vrancea