Ministerul Apărării Naţionale (MApN) - Forţele Terestre Române

Predarea-primirea comenzii Batalionului 33 Vânători de Munte ”Posada”

Vineri, 10/12/2021

În data de 9 decembrie, la sediul Batalionului 33 Vânători de Munte ”Posada” din Curtea de Argeș, s-a desfășurat, în prezența Șefului Statului Major al Forțelor Terestre, generalul-maior Iulian Berdilă și a comandantului Brigăzii 2 Vânători de Munte ”Sarmizegetusa”, colonelul Ilie-Marian Dragomir, ceremonia de predare-primire a Drapelului de Luptă și a comenzii batalionului, între locotenent-colonelul Antonio-Daniel Alexe, care a fost promovat în cadrul Comandamentului Componentei Terestre și locotenent-colonelul Costinel Popa.

Cu această ocazie, comandantul Brigăzii 2 Vânători de Munte a oferit, în semn de mulțumire și apreciere pentru întreaga activitate desfășurată la comanda Batalionului 33 Vânători de Munte ”Posada”, locotenent-colonelului Antonio-Daniel Alexe, o plachetă onorifică.

La activitate, care s-a desfășurat cu respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii SarsCoV-2, au participat și reprezentanții instituțiilor din cadrul Sistemului de apărare, ordine publică și siguranță națională.

* * *

Locotenent-colonelul Antonio-Daniel Alexe a parcurs toate treptele carierei militare până la această funcție. În decursul carierei a ocupat funcții de execuție si conducere în cadrul Brigăzii 2 Vânători de Munte ”Sarmizegetusa”, absolvind masterul de conducere la Universitatea Națională de Apărare ”Carol I'” în anul 2012, iar din anul 2017 s-a aflat la comanda structurii.

Locotenent-colonelul Costinel Popa este veteran al teatrelor de operații din Irak și Afganistan, parcurgând toate treptele carierei militare până la această funcție. După absolvirea masterului de conducere la Universitate de Apărare ”Carol I'” în anul 2018, a ocupat funcții de șef birou în cadrul Statului Major al Forțelor Terestre și șef al operațiilor și instrucției la Comandamentul Brigăzii 2 Vânători de Munte ”Sarmizegetusa”.

Alba Arad Arges Bacau Bihor Bistrita-Nasaud Botosani Braila Brasov Buzau Calarasi Caras-Severin Cluj Constanta Covasna Dambovita Dolj Galati Giurgiu Gorj Harghita Hunedoara Ialomita Iasi Ilfov Maramures Mehedinti Bucuresti Mures Neamt Olt Prahova Salaj Satu Mare Sibiu Suceava Teleorman Timis Tulcea Valcea Vaslui Vrancea