Ministerul Apărării Naţionale (MApN) - Forţele Terestre Române

Pregătirea pentru misiune a Plutonului de Manevră EUFOR ALTHEA, rotația a-V-a

Joi, 18/01/2024

Pregătirea pentru misiune a Plutonului de Manevră EUFOR ALTHEA", rotațiaa-V-a, ce se desfășoară în cadrul Batalionului 24 Vânători de Munte „General Gheorghe Avramescu", din garnizoana Miercurea Ciuc, s-a axat, în această perioadă, pe executarea marșurilor, perfecționarea tragerilor cu armamentul de infanterie pe timp de zi și de noapte, precum și pe îmbunătățirea rezistenței la efort prelungit.

Pregătirea militarilor va continua cu alte module de instruire, privind modul de reacție la un atac și rezolvarea unor situații tactice specifice mediului de securitate în care urmează să își desfășoare activitatea.

Întreaga etapă a pregătirii se bazează pe principiul "Instruiește-teașa cum vei lupta!", iar militarii rotației a V-a își asumă cu entuziasm fiecare modul al instruirii pentru misiune.

 

Alba Arad Arges Bacau Bihor Bistrita-Nasaud Botosani Braila Brasov Buzau Calarasi Caras-Severin Cluj Constanta Covasna Dambovita Dolj Galati Giurgiu Gorj Harghita Hunedoara Ialomita Iasi Ilfov Maramures Mehedinti Bucuresti Mures Neamt Olt Prahova Salaj Satu Mare Sibiu Suceava Teleorman Timis Tulcea Valcea Vaslui Vrancea