Ministerul Apărării Naţionale (MApN) - Forţele Terestre Române

Schimbarea comenzii Comandamentului Componentei Terestre

Miercuri, 14/12/2022

        Luni, 12 decembrie, la sediul Statului Major al Forțelor Terestre, s-a desfășurat, în prezența șefului Forțelor Terestre Române, generalul-locotenent Iulian Berdilă, ceremonia de predare-primire a comenzii Comandamentului Componentei Terestre, între generalul de brigadă Florin-Marian Barbu și generalul-maior Constantin-Adrian Ciolponea. Ceremonia a debutat cu prezentarea onorului, moment urmat de intonarea Imnului Național al României.

        În cuvântul său, generalul de brigadă Florin-Marian Barbu a mulțumit colectivului pentru susținerea acordată pe toată perioada activității desfășurată la comanda Comandamentului Componentei Terestre și a transmis asigurări că și în noua poziție pe care o va ocupa în cadrul Statului Major al Apărării, va sprijini constant și aplicat îndeplinirea cu succes a misiunii Forțelor Terestre Române.

       Transmitem întreaga noastră recunoștință generalului de brigadă Florin-Marian Barbu pentru munca depusă și urăm succes deplin noului comandant al structurii pentru îndeplinirea obiectivelor de performanță specifice actului de comandă!

       Generalul-maior Constantin-Adrian Ciolponea a devenit ofițer în anul 1988, după absolvirea Școlii militare de ofițeri activi „Nicolae Bălcescu”, din Sibiu, arma infanterie și a urmat studiile Universității Naționale de Apărare „Carol I”, pe care a absolvit-o în 2004. A fost numit locțiitor al comandantului Corpului Multinațional Sud-Est (MNC-SE) în luna martie 2021, anterior, îndeplinind funcția de Reprezentant al Statului Major al Apărării la Comandamentul Suprem al Forțelor Aliate din Europa (SHAPE).

       Pe parcursul carierei militare, a deținut numeroase poziții de comandă și stat major, în domenii precum instrucție și operații, cercetare, operații speciale, parașutare, atât în țară, cât și în afara teritoriului național. De asemenea, a executat misiuni de scurtă și lungă durată în Republica Democrată Congo (2000-2001), Afganistan (2008, 2010 și 2013) și Kosovo (2009).

Alba Arad Arges Bacau Bihor Bistrita-Nasaud Botosani Braila Brasov Buzau Calarasi Caras-Severin Cluj Constanta Covasna Dambovita Dolj Galati Giurgiu Gorj Harghita Hunedoara Ialomita Iasi Ilfov Maramures Mehedinti Bucuresti Mures Neamt Olt Prahova Salaj Satu Mare Sibiu Suceava Teleorman Timis Tulcea Valcea Vaslui Vrancea