Ministerul Apărării Naţionale (MApN) - Forţele Terestre Române

Schimbarea comenzii la Brigada 81 Mecanizată „General Grigore Bălan”

Luni, 16/01/2023

Luni, 16 ianuarie, la sediul Brigăzii 81 Mecanizată „General Grigore Bălan” a avut loc ceremonia de predare-primire a comenzii marii unități bistrițene, între generalul de brigadă Cornel-Traian Scurt și colonelul Cristinel Dumitru Colibaba. Activitatea s-a desfășurat în prezența șefului Statului Major al Forțelor Terestre, generalul-locotenent Iulian Berdilă, a reprezentanților instituțiilor județene ale sistemului de apărare, ordine publică și securitate națională și a autorităților publice locale.

În cadru festiv, generalul de brigadă Cornel-Traian Scurt, care este numit într-o funcție în cadrul Statului Major al Apărării, a mulțumit militarilor brigăzii pentru modul în care și-au desfășurat activitatea sub comanda sa, recomandându-le să acționeze, și pe viitor, cu aceeași determinare și profesionalism.

De asemenea, a asigurat atât militarii bistrițeni, cât și noul comandant, de sprijinul său necontenit. La rândul său, noul comandant al brigăzii a menționat că, învestirea în noua funcție îl onorează și, în același timp, îl obligă. "Știu că pășesc într-o unitate cu tradiții vechi, o unitate care a făcut și face cinste Armatei României, atât în țară, cât și în afara granițelor ei. Iar acest lucru nu este posibil fără oameni bine pregătiți, profesioniști. Prin urmare, dragi camarazi, nu doresc să îmi iau niciun angajament personal. Intenția mea este ca, împreună, să facem ceea ce trebuie, astfel încât, această mare unitate să își păstreze sau, de ce nu, să își crească valoarea în rândul Forțelor Armate ale României. Noul an ne oferă această oportunitate, pentru că vine cu o nouă provocare, atât pentru dumneavoastră, cât și pentru mine, respectiv certificarea, pentru prima dată, a comandamentului marii unități și unităților subordonate, ca structuri afirmate NATO, ce urmează a fi puse la dispoziția Alianței în 2024."

***

Colonelul Cristinel Dumitru Colibaba a îndeplinit, anterior, funcția de locțiitor al comandantului Comandamentului Componentei Terestre. Este doctor în Științe militare, titlu acordat de Universitatea Națională de Apărare „Carol I”, în anul 2015. De asemenea, a absolvit „Masterul de Conducere Interarme Forțe Terestre”, în 2011, studiile Universitare de masterat „Proceduri Juridice și profesii liberale” din cadrul Universității „Dimitrie Cantemir", din Târgu Mureș, în anul 2009, Institutul Militar „Nicolae Bălcescu”, din Sibiu, în anul 1997, precum și numeroase cursuri de specializare. Veteran al teatrelor de operații, cu trei misiuni în Afghanistan și una în Irak, noul comandant al Brigăzii 81 Mecanizată „General Grigore Bălan” are o vechime de peste 25 de ani în sistemul militar.

Felicitări și succes, atât generalului de brigadă Cornel-Traian Scurt, cât și colonelului Cristinel Dumitru Colibaba, în îndeplinirea atribuțiilor specifice noilor funcții deținute!

Alba Arad Arges Bacau Bihor Bistrita-Nasaud Botosani Braila Brasov Buzau Calarasi Caras-Severin Cluj Constanta Covasna Dambovita Dolj Galati Giurgiu Gorj Harghita Hunedoara Ialomita Iasi Ilfov Maramures Mehedinti Bucuresti Mures Neamt Olt Prahova Salaj Satu Mare Sibiu Suceava Teleorman Timis Tulcea Valcea Vaslui Vrancea