Ministerul Apărării Naţionale (MApN) - Forţele Terestre Române

Startul proiectului NATO „Investments in a Safer Future”, la Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu”

Miercuri, 24/11/2021

Șeful Statului Major al Forțelor Terestre, generalul-maior Iulian Berdilă a participat, în data de 23 noiembrie, la deschiderea Proiectului NATO „Investments in a Safer Future”, organizat la sediul Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, care se derulează în cooperare cu New Strategic Center și Universitatea de Vest din Timișoara.

Activitatea a debutat cu prezentarea obiectivelor, a cerințelor și a strategiei de abordare a workshop-ului care va avea loc la Timișoara, în data de 11 decembrie, eveniment în care, studenții militari vor deveni vectori de informare pentru colegii lor din mediul civil.

Cu acest prilej, studenților academiei le-a fost prezentată importanța și necesitatea practicării unei informări corecte a tinerei generații despre acțiunile statelor membre NATO. De asemenea, au fost aduse în discuție subiecte legate de dezinformarea realizată prin intermediul știrilor false și de consecințele grave pe care aceasta o poate avea asupra democrației, păcii mondiale, încrederii în NATO și bunei funcționări a acestei organizații.

Desfăşurarea evenimentului a fost adaptată actualului context pandemic, fiind luate măsurile de protecţie sanitară şi distanţare fizică.

Alba Arad Arges Bacau Bihor Bistrita-Nasaud Botosani Braila Brasov Buzau Calarasi Caras-Severin Cluj Constanta Covasna Dambovita Dolj Galati Giurgiu Gorj Harghita Hunedoara Ialomita Iasi Ilfov Maramures Mehedinti Bucuresti Mures Neamt Olt Prahova Salaj Satu Mare Sibiu Suceava Teleorman Timis Tulcea Valcea Vaslui Vrancea