Ministerul Apărării Naţionale (MApN) - Forţele Terestre Române

Tabăra de instrucție montană la Colibița

Vineri, 21/01/2022

În această perioada, structurile de cercetare din cadrul Brigăzii 81 Mecanizată „General Grigore Bălan” execută Tabăra de instrucție la munte - iarna”, în localitatea Colibița din județul Bistrița-Năsăud.

Scopul taberei constă în dezvoltarea deprinderilor practice necesare străbaterii, pe timp de iarnă, a masivelor muntoase greu accesibile folosind materiale și echipamente specifice din înzestrare sau a echipamentelor improvizate.

Această secvență de instruire reprezintă o oportunitate pentru militari de a-și forma și dezvolta deprinderile practice și rezistența psihică necesare ducerii traiului în condiții de izolare, executării instrucției tactice de specialitate, a instrucției pe schiuri și de a-și dezvolta abilitățile necesare orientării în teren muntos.

Alba Arad Arges Bacau Bihor Bistrita-Nasaud Botosani Braila Brasov Buzau Calarasi Caras-Severin Cluj Constanta Covasna Dambovita Dolj Galati Giurgiu Gorj Harghita Hunedoara Ialomita Iasi Ilfov Maramures Mehedinti Bucuresti Mures Neamt Olt Prahova Salaj Satu Mare Sibiu Suceava Teleorman Timis Tulcea Valcea Vaslui Vrancea