Ministerul Apărării Naţionale (MApN) - Forţele Terestre Române

Un pic în spiritul Crăciunului

Joi, 19/12/2013
Maior Adrian Jianu

Militari aparţinând subunităţilor de brigadă din Brigada 18 Infanterie ,,Banat”, au donat sânge la Centrul de recoltare, iar din fondurile rezultate, au cumpărat cadouri pe care le-au distribuit copiilor din ,,Centrul de recuperare şi reabilitare neuropsihiatrică pentru copii” din Timişoara.

Caporalul Severian Nădăban ne-a explicat că iniţiativa ne-a aparţinut în totalitate, iar bucuria copiilor la prezenţa noastră a fost poate cel mai frumos dar pe care noi la rândul nostru l-am primit de sărbători.
Sergentul Marius Birta consideră că gestul de solidaritate a fost reprezentat atât de acela colegial întrucât cu toţii ne-am strâns în jurul acestei idei, dar şi de acela faţă de semenii aflaţi în suferinţă.

Am sperat ca gestul nostru să aducă un un pic de bucurie copiilor, acum în pragul Sfintelor sărbători, şi este foarte bine că spiritul Crăciunului de a ne face pe toţi mai buni, mai darnici, ne-a cuprins pe toţi, ne-a mărturisit sergentul major Victor Oţet.

Pentru locotenentul Marius Butnariu prezenţa în mijlocul copiilor a reprezentat un moment de firească emoţie şi cât ai fi de puternic nu poţi să rămâi indiferent la suferinţa acestor copii nevinovaţi. Vă asigur că şi pe viitor iniţiativele noastre vor continua.

Exemplul militarilor a avut poate o dublă semnificaţie pozitivă: pe de o parte, o parte din sângele donat la Centrul de recoltare din Timişoara, a reuşit să contribuie la sănătatea celor care aveau nevoie, iar pe de altă parte, din banii rezultaţi, militarii au încercat să aducă atât cât au putut, din spiritul Crăciunului în casa celor faţă de care destinul nu a fost deloc generos.

O mare bucurie şi doresc să vă mulţumesc din suflet atât în numele nostru dar mai ales al copiilor, ne-a spus domna Mihaela Manasia de la ,,Centrul de Recuperare şi reabilitare neuropsihiatrică pentru copii”, şi vă mai aşteptăm pe la noi.

Este cu atât mai lăudabil cu cât iniţiativa a plecat de la soldatul care nu a primit ordin, şi care ne demonstrează că fiecare dintre noi putem uneori să facem doar un pic, iar acel pic poate să reprezinte mult mai mult decât ne imaginăm, pentru cel aflat în suferinţă.

Alba Arad Arges Bacau Bihor Bistrita-Nasaud Botosani Braila Brasov Buzau Calarasi Caras-Severin Cluj Constanta Covasna Dambovita Dolj Galati Giurgiu Gorj Harghita Hunedoara Ialomita Iasi Ilfov Maramures Mehedinti Bucuresti Mures Neamt Olt Prahova Salaj Satu Mare Sibiu Suceava Teleorman Timis Tulcea Valcea Vaslui Vrancea