Ministerul Apărării Naţionale (MApN) - Forţele Terestre Române

Vânătorii de Munte harghiteni au început instrucţia montană

Joi, 20/01/2022

Batalionul 24 Vânători de Munte ,,General Gheorghe Avramescu” execută, în această perioadă, activități specifice de instruire în zona de responsabilitate a Brigăzii 61 Vânători de Munte ,,General Virgil Bădulescu”.

În cadrul programului de instruire, militarii parcurg diferite etape de pregătire în zona montană, cum ar fi tehnicile de supraviețuire și amenajarea diferitelor tipuri de adăpost, deplasările pe schiuri în teren muntos pe distanțe mici, medii și mari, atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte și orientarea în teren cu ajutorul busolei.

Scopul principal al acestor activități este de a forma deprinderile militarilor privind traiul în condiții grele, astfel încât, la finalul perioadei de instruire specifice, militarii să fie în măsură să acționeze prompt și eficace în diferite situații bazându-se pe experiența câștigată în perioada de instruire.

Alba Arad Arges Bacau Bihor Bistrita-Nasaud Botosani Braila Brasov Buzau Calarasi Caras-Severin Cluj Constanta Covasna Dambovita Dolj Galati Giurgiu Gorj Harghita Hunedoara Ialomita Iasi Ilfov Maramures Mehedinti Bucuresti Mures Neamt Olt Prahova Salaj Satu Mare Sibiu Suceava Teleorman Timis Tulcea Valcea Vaslui Vrancea