Ministerul Apărării Naţionale (MApN) - Forţele Terestre Române

Vizita şefului Statului Major al Forţelor Terestre la Centrul de Instruire pentru Luptă al Forţelor Terestre

Miercuri, 21/01/2015
Căpitan Ovidiu Ciobanu

Astăzi, 21 ianuarie, şeful Statului Major al Forţelor Terestre, general-maior dr. Dumitru Scarlat, i-a vizitat pe militarii Batalionului 33 Vânători de Munte „Posada” care execută activităţi de instruire în Centrul de Instruire pentru Luptă al Forţelor Terestre ,,Getica”, în vederea participării la misiunea Resolute Support în teatrul de operaţii din Afganistan.

În cadrul vizitei, şeful Statului Major al Forţelor Terestre a evaluat stadiul executării instrucţiei, capabilităţile de simulare constructivă şi reală asigurate de Centrul de Instruire pentru Luptă al Forţelor Terestre ,,Getica” şi nu în ultimul rând starea morală şi de spirit a militarilor batalionului.

Şeful Statului Major al Forţelor Terestre a adus în atenţia militarilor faptul că disciplina operaţională împreună cu verificarea, certificarea şi aplicarea procedurilor sunt esenţiale pentru succesul oricărei misiuni.

,,Deviza Forţelor Terestre este ,,Instruieşte-te aşa cum vei lupta!”. Efortul pe care îl depuneţi la instrucţie va reduce efortul şi riscurile pe timpul misiunii. Misiunea pentru care vă pregătiţi constituie o prioritate pentru Forţele Terestre” a mai precizat generalul-maior dr. Dumitru Scarlat.

La sfârşitul vizitei şeful Statului Major al Forţelor Terestre le-a adresat militarilor Batalionului 33 Vânători de Munte ,,Posada” succes deplin în îndeplinirea obiectivelor planificate pentru exerciţiul de repetare a misiunii.

                                                                                                 ***

Exerciţiul de repetare a misiunii se desfăşoară pe baza unui scenariu cât mai apropiat de realitatea cadrului tactic, care permite antrenarea obiectivă a forţelor. Modulele de instruire includ simularea constructivă asistată de calculator, concomitent cu rezolvarea unor situaţii tactice pentru forţele de manevră, simulare reală, precum şi trageri de luptă. Până în prezent, Batalionul 33 Vânători de Munte „Posada” a participat la patru misiuni internaţionale în teatrele de operaţii din Irak şi Afganistan.

Alba Arad Arges Bacau Bihor Bistrita-Nasaud Botosani Braila Brasov Buzau Calarasi Caras-Severin Cluj Constanta Covasna Dambovita Dolj Galati Giurgiu Gorj Harghita Hunedoara Ialomita Iasi Ilfov Maramures Mehedinti Bucuresti Mures Neamt Olt Prahova Salaj Satu Mare Sibiu Suceava Teleorman Timis Tulcea Valcea Vaslui Vrancea