Ministerul Apărării Naţionale (MApN) - Forţele Terestre Române

 

Luni, 22/04/2024

Astăzi, 20 aprilie, în Parcul „Carol” și în Mall AFI Cotroceni, din Capitală, publicul prezent a participat la expozițiile de armament, echipamente și tehnică militară, organizate cu prilejul sărbătoririi Zilei Forțelor Terestre Române.


Luni, 22/04/2024

Evenimentele festive dedicate sărbătoririi Zilei Forțelor Terestre Române și organizate în acest sfârșit de săptămână la București, s-au încheiat astăzi, 21 aprilie, cu o remarcabilă retragere cu torțe.


Luni, 22/04/2024

Militarii Detașamentului de Apărare Antiaeriană, rotația a XIV-a - ,,Gheparzii Transilvani” au predat misiunea în cadrul Grupului de Luptă NATO, colegilor din Detașamentul de Apărare Antiaeriană, rotația a XV-a - ,,Sky Guardians”.


Joi, 18/04/2024

Această săptămână i-a găsit pe tanchiștii Brigăzii 9 Mecanizată „Mărășești”, în Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă din Babadag, demonstrându-și, pe timpul unui exercițiu tactic cu trageri de luptă, abilitățile și cunoștințele însușite pe timpul perioadei de instruire.


Joi, 18/04/2024

În această perioadă, militarii Batalionului 136 Geniu „Apulum” desfășoară, alături de studenții aparținând armei geniu din cadrul Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu”, activități specifice de instruire, premergătoare exercițiului „CADET 2024”, în poligonul de instrucție Perii Dăii, din județul Sibiu.

 


Joi, 18/04/2024

În perioada 12-16 aprilie, Colegiul Național Militar „Tudor Vladimirescu”, din Craiova, a fost gazda Olimpiadei Sportului Militar Liceal - etapa a II-a, organizată și condusă de către Serviciul Educație Fizică Militară din cadrul Statului Major al Apărării, care a adus față în față 400 de competitori din cele cinci colegii naționale militare din țară - „Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc, „Dimitrie Cantemir” de la Breaza, „Mihai Viteazul” din Alba Iulia, „Alexandru Ioan Cuza” din Constanța și „Tudor Vladimirescu” din Craiova.


Joi, 18/04/2024

Comandantul Grupului de Luptă al NATO dislocat în România, colonelul Benoît Chrissement, însoțit de personal din statul major, au efectuat în data de 17 aprilie, o vizită de documentare la sediul Brigăzii 61 Vânători de Munte „General Virgil Bădulescu”.

În cadrul unui briefing de informare, generalul de brigadă Nicolae-Gabriel Oros, a prezentat delegației franceze structura marii unități și posibilitățile de instruire din aria de responsabilitate.

Ulterior, aceștia au vizitat facilitățile de instruire din garnizoana Miercurea Ciuc și Lunca de Sus.


Pages

Alba Arad Arges Bacau Bihor Bistrita-Nasaud Botosani Braila Brasov Buzau Calarasi Caras-Severin Cluj Constanta Covasna Dambovita Dolj Galati Giurgiu Gorj Harghita Hunedoara Ialomita Iasi Ilfov Maramures Mehedinti Bucuresti Mures Neamt Olt Prahova Salaj Satu Mare Sibiu Suceava Teleorman Timis Tulcea Valcea Vaslui Vrancea