Ministerul Apărării Naţionale (MApN) - Forţele Terestre Române

 

Vineri, 18/06/2021

15 militari din cadrul structurilor de Poliţie Militară aparţinând Forţelor Terestre Române, comandaţi de colonelul Cristinel Ristea, au participat, în perioada 3-18 iunie, la exerciţiul multinaţional "PLATINUM WOLF 21".

La exerciţiul desfăşurat în Baza Militară Sud Bujanovac din Serbia au luat parte militari aparţinând ţării gazdă şi altor ţări aliate sau partenere, precum Bosnia si Herţegovina, Bulgaria, Grecia, Franţa, Marea Britanie, Romania, Slovenia, SUA şi Ungaria.


Luni, 14/06/2021

                  În data de 14 iunie, cu ocazia Zilei Mondiale a Donatorului de Sânge, militarii Diviziei 4 Infanterie „Gemina” au răspuns prezent la acțiunea de donare de sânge organizată la Cluj-Napoca.

                  Scopul acestei campanii l-a constituit creșterea gradului de conștientizare asupra importanței donării de sânge și încurajarea a cât mai multor oameni să doneze „viață pentru semenii aflați în dificultate”.


Luni, 14/06/2021

          În fiecare an, la data de 14 iunie se celebrează în întreaga lume „Ziua Mondială a Donatorului de Sânge”, prilej pentru a crește gradul de conștientizare asupra importanței donării de sânge și a mulțumi donatorilor voluntari de sânge pentru gestul lor de a salva vieți fără a aștepta o recompensă în schimb.

          Cu acest prilej, Brigada 15 Mecanizată „Podu Înalt” a organizat o activitate caritabilă de donare de sânge în garnizoanele Iași și Bacău.


Vineri, 11/06/2021

Şeful Statului Major al Forţelor Terestre, generalul-maior Iulian Berdilă a participat astăzi, 10 iunie, la Monumentul Ostaşului Necunoscut din Parcul Carol din Bucureşti, la ceremonia militară şi religioasă de depuneri de coroane şi jerbe de flori, dedicată Zilei Eroilor.

În cadrul activităţii, au fost rostite simbolic, nume ale eroilor poporului român căzuţi la datorie în războaiele purtate de Armata României sau în misiunile executate în teatrele de operaţii.


Miercuri, 09/06/2021

             Peste 1300 de militari și sute de mijloace tehnice din forțele terestre, aeriene și navale au executat, în data de 8 iunie, întrunit, un exercițiu spectaculos de forțare a Fluviului Dunărea, în Raionul Frecăței, pe timpul exercițiului multinațional "ARGEDAVA 21".

            Înarmați cu mii de cartușe de manevră, infanteriștii și cercetașii au intrat în situație tactică, s-au îmbarcat pe transportoare amfibii blindate și pe bărci de asalt și au trecut Fluviul Dunărea prin plutire, executând foc asupra inamicului.


Miercuri, 09/06/2021

              Pentru militarii detașamentului de Apărare Antiaeriană aparținând Grupului Multinațional din Polonia, luna iunie a debutat cu participarea la exercițiul "PUMA 21".

              Acest exercițiu s-a desfășurat în comun cu aliații britanici, americani, croați și polonezi, sub conducerea comandamentului Brigăzii 15 Mecanizată "Podu Înalt" și a avut ca principal obiectiv testarea capacității forțelor de a acționa întrunit și sincronizat.


Luni, 07/06/2021

Şeful Statului Major al Forţelor Terestre, generalul-maior Iulian Berdilă i-a vizitat, în raionul de dispunere de la Frecăţei, judeţul Brăila, pe militarii Brigăzii 1 Mecanizată ”Argedava”, care, din data de 4 iunie, au intrat în faza a treia a exerciţiului multinaţional ”ARGEDAVA 21”.

Cu această ocazie, şeful Forţelor Terestre le-a solicitat militarilor atenţie, dăruire şi implicare în toate momentele planificate în scenariul exerciţiului, menţionând totodată că obiectivele propuse pot fi atinse doar prin coeziunea entităţilor organizaţionale de la nivelul fiecărei structuri.


Pages

Alba Arad Arges Bacau Bihor Bistrita-Nasaud Botosani Braila Brasov Buzau Calarasi Caras-Severin Cluj Constanta Covasna Dambovita Dolj Galati Giurgiu Gorj Harghita Hunedoara Ialomita Iasi Ilfov Maramures Mehedinti Bucuresti Mures Neamt Olt Prahova Salaj Satu Mare Sibiu Suceava Teleorman Timis Tulcea Valcea Vaslui Vrancea