Ministerul Apărării Naţionale (MApN) - Forţele Terestre Române

 

Vineri, 01/07/2022

           Cu ocazia Zilei Drapelului României, militari din cadrul Batalionului 33 Vânători de Munte „Posada” din Curtea de Argeș, alături de Echipa INVICTUS România și reprezentanți ai structurilor Sistemului Național de Apărare, Ordine Publică și Securitate Națională (SNAOPSN), au purtat Drapelul României pe cel mai înalt vârf muntos al României, pe Vârful Moldoveanu din Masivul Făgăraș, situat la 2544 metri.


Vineri, 01/07/2022

               În data de 24 iunie, Batalionul 33 Vânători de Munte „Posada” a fost gazda unei delegații a Asociației Ofițerilor în Rezervă din România (A.O.R.R.), condusă de generalul-maior (rtr) Dan Florin Grecu. La activitate au participat militari rezerviști din Armatele României, Austriei, Canadei, Danemarcei, Elveției, Germaniei și Statelor Unite ale Americii. În cadrul vizitei, vânătorii de munte argeșeni le-au prezentat oaspeților, un exercițiu tactic demonstrativ, în care au fost utilizate tehnici de alpinism și luptă urbană.


Vineri, 01/07/2022

            Campionii noștri, câștigătorii competiției aplicativ-militare de vară, etapa pe Forţele Terestre Române, au fost primiți în data de 27 iunie, în aplauzele tuturor și recompensați de către comandantul Brigăzii 61Vânători de Munte „General Virgil Bădulescu”, colonelul Nicolae-Gabriel Oros, cu mulțumiri notificate în Ordinul de Zi pe Unitate, cu medalia (coin-ul) brigăzii, oferită sub fulgii de confetti, iar în încheiere, camarazii le-au acordat onorul binemeritat, defilând prin fața invitaților. Mulțumim pentru cinstea adusă și pentru efortul depus!


Vineri, 01/07/2022

             În data de 30 iunie, la sediul Statului Major al Forțelor Terestre, a avut loc, în prezența șefului Forțelor Terestre Române,generalul-maior Iulian Berdilă, festivitatea de acordare a gradului de sublocotenent, studentuluiConstantin Răzvan Cristea, absolvent al Academiei Militare West Point, New York, din Statele Unite ale Americii. Sublocotenentul Constantin Răzvan Cristea s-a născut la data de 4 iunie 1999 în localitatea Ploiești, județul Prahova, în perioada 2014-2018 frecventând cursurile Colegiului Național Militar ”Dimitrie Cantemir” din Breaza.


Vineri, 01/07/2022

             În data de 30 iunie, la sediul Batalionului 96 Geniu ”Cetatea București”, a avut loc ceremonia de predare-primire a Drapelului de Luptă și a comenzii batalionului, între locotenent-colonelul Silviu-Iulian Gimiga, care a fost numit pe o funcție în cadrul Statului major al Forțelor Terestre și maiorul Adrian-Dănuț Șerban.


Duminică, 26/06/2022

Şeful Statului Major al Forţelor Terestre, generalul-maior Iulian Berdilă a participat astăzi, 26 iunie, la ceremonia militară organizată cu ocazia sărbătoririi Zilei Drapelului Naţional al României, în Piaţa Tricolorului, din faţa Palatului Cercului Militar Naţional din Bucureşti.

În cadrul activităţii, drapelul a fost adus în piaţă, binecuvântat de un preot militar şi ridicat pe catarg, în acordurile Imnului Naţional al României, interpretat de Muzica Reprezentativă a Ministerului Apărării Naţionale.


Sâmbătă, 25/06/2022

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, alături de Ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu și comandantul Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, generalul de brigadă Nicolae Tonu, a efectuat sâmbătă, 25 iunie, o vizită de informare la sediul Brigăzii 81 Mecanizată „General Grigore Bălan” din Bistrița.


Pages

Alba Arad Arges Bacau Bihor Bistrita-Nasaud Botosani Braila Brasov Buzau Calarasi Caras-Severin Cluj Constanta Covasna Dambovita Dolj Galati Giurgiu Gorj Harghita Hunedoara Ialomita Iasi Ilfov Maramures Mehedinti Bucuresti Mures Neamt Olt Prahova Salaj Satu Mare Sibiu Suceava Teleorman Timis Tulcea Valcea Vaslui Vrancea