Ministerul Apărării Naţionale (MApN) - Forţele Terestre Române

 

Vineri, 24/05/2024

A doua zi a „Expoziţiei internaţionale dedicată industriei aeronautice, apărării, securităţii naţionale şi securităţii private - Black Sea Defense & Aerospace 2024” (BSDA 2024),găzduită de Complexul expozițional ROMAERO S.A. din București, a găsit militarii Forțelor Terestre Române la standurile de prezentare exterioare și interioare, atât cu armamentul, tehnica și echipamentele militare specifice acestei categorii de forțe, cât și cu echipamente de robotică și panouri de expunere a ofertei educaționale.


Vineri, 24/05/2024

Comanda Statului Major al Forțelor Terestre a participat astăzi, 22 mai, la deschiderea oficială a celei de-a IX-a ediții a „Expoziției internaţionale dedicată industriei aeronautice, apărării, securităţii naţionale şi securităţii private - Black Sea Defense & Aerospace 2024” (BSDA 2024).


Vineri, 24/05/2024

„Individualul poate să atingă succesul, dar este nevoie de o echipă pentru a atinge măreția” - John C. Maxwell

Militarii din arma Apărare CBRN (chimică, biologică, radiologică și nucleară) ai Batalionului 49 Apărare CBRN „Argeș” au desfășurat, în perioada 13-24 mai, tabăra anuală de specialitate, în facilitățile de instruire din cadrul Centrului de Instruire pentru Operații în Mediu CBRN (CIOM CBRN) din localitatea Lerești, județul Argeș.


Vineri, 17/05/2024

La începutul săptămânii, în Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă „Smârdan”, au avut loc trageri demonstrative cu tancul de luptă principal (MBT) K-2 „Black Panther”, dezvoltat de Hyundai Rotem, Coreea de Sud.


Vineri, 17/05/2024

Militarii Batalionului 385 Artilerie „Iancu de Hunedoara” execută, în perioada 13-17 mai, activități specifice de instruire în teren muntos, în poligonul de instrucție Csipkes, din proximitatea localității Brețcu.

Aceste activități au rolul de a îmbunătăți și menține capacitatea de luptă și de a dezvolta coeziunea și lucrul în echipă.

 


Vineri, 17/05/2024

Militarii Batalionului 814 Tancuri „Mihai Vodă” se instruiesc alături de partenerii NATO din cadrul Grupului de Luptă, dislocat în țara noastră, în cadrul exercițiului „EAGLE STEEL 24”, în proximitatea poligonului din garnizoana Turda.

În cadrul acestui exercițiu, accentul a fost pus pe o gamă largă de provocări pentru militari, ceea ce a reprezentat o demonstrație a capacității și a pregătirii într-un cadru multinațional.

 


Vineri, 17/05/2024

Anul acesta, la 12 mai, membrii, colaboratorii, simpatizanții și beneficiarii am sărbătorit 16 ani de existență și realizări ale Fundației „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe - Purtătorul de Biruință”, ani dedicați, exclusiv, în beneficiul personalului militar și civil din Armata României.


Pages

Alba Arad Arges Bacau Bihor Bistrita-Nasaud Botosani Braila Brasov Buzau Calarasi Caras-Severin Cluj Constanta Covasna Dambovita Dolj Galati Giurgiu Gorj Harghita Hunedoara Ialomita Iasi Ilfov Maramures Mehedinti Bucuresti Mures Neamt Olt Prahova Salaj Satu Mare Sibiu Suceava Teleorman Timis Tulcea Valcea Vaslui Vrancea