Ministerul Apărării Naţionale (MApN) - Forţele Terestre Române

 

Vineri, 01/03/2024

În urma desfășurării competiției „ICE PATROL”, ce a avut loc în perioada 20-22 februarie, în Val Badia, Italia, lotul reprezentativ al Forțelor Terestre Române, compus din militari din ai Brigăzii 61 Vânători de Munte ,,General Virgil Bădulescu”, alături de alte 14 loturi participante ale țării gazdă, a fost evaluat privind capacitatea operațională, rezistența fizică și psihică la efort intens prelungit, precum și la utilizarea tehnicilor, tacticilor și procedurilor in context multinațional, la standarde NATO.


Vineri, 01/03/2024

Astăzi, 23 februarie, la sediul instituției, a avut loc, în prezența șefului Statului Major al Apărării, generalul Gheorghiță Vlad și a șefului Statului Major al Forțelor Terestre, generalul-locotenent Ciprian Marin, ceremonia militară de numire în funcții a comandantului Comandamentului Corpului Multinațional Sud-Est, generalul-maior Cristian-Daniel Dan, a locțiitorului șefului Forțelor Terestre Române, generalul de brigadă Daniel Pop și a locțiitorului pentru resurse al șefului Statului Major al Forțelor Terestre, colonelul Cristian Gheorghe Boangăr.


Vineri, 01/03/2024

În perioada 19-23 februarie, Compania de Rezervă Intermediară din cadrul operației „EUFOR ALTHEA”, dislocată în teatrul de operații Bosnia și Herțegovina, a participat, alături de militarii Companiei de Manevră italiană din cadrul Batalionului Multinațional, la exerciții situaționale și trageri de luptă reale care întăresc și certifică nivelul de instruire și interoperabilitate al structurilor din cadrul Batalionului Multinațional.

 


Vineri, 01/03/2024

1 martie - prima zi de primăvară, a fost sărbătorită, în prezența locțiitorului șefului Statului Major al Forțelor Terestre, generalul de brigadă Daniel Pop, prin oferirea tradiționalelor mărțișoare și flori, tuturor doamnelor și domnișoarelor din cadrul instituției și a Comandamentului Componentei Terestre „General Alexandru Cernat” .

 


Vineri, 01/03/2024

Militarii Detașamentului de Apărare Antiaeriană Rotația a XIV-a continuă seria exercițiilor desfășurate în comun cu ceilalți parteneri americani, britanici și croați din cadrul Grupului de Luptă din Polonia.


Vineri, 01/03/2024

Sfârșitul săptămânii trecute a fost plin de activități pentru militarii Detașamentului de Apărare Antiaeriană „Sky Guardians” - rotația a XV-a, generat de Batalionul 288 Apărare Antiaeriană „Milcov”, structură din subordinea Brigăzii 282 Blindată „Unirea Principatelor”.


Vineri, 23/02/2024

În data de 3 octombrie 1997, Batalionul 191 Infanterie „Colonel Radu Golescu” a fost nominalizat pentru constituirea unei structuri militare mixte româno-ungare, iar la 20 martie 1998 a fost semnat acordul privind înființarea Batalionului Mixt Româno-Ungar de Menţinere a Păcii - prima structură (formată din militari ai celor două țări) de nivel batalion din țară.

Batalionul reprezintă un model de bună practică a cooperării remarcabile dintre două națiuni, subliniind, totodată, importanța instruirii în comun a partenerilor NATO.


Pages

Alba Arad Arges Bacau Bihor Bistrita-Nasaud Botosani Braila Brasov Buzau Calarasi Caras-Severin Cluj Constanta Covasna Dambovita Dolj Galati Giurgiu Gorj Harghita Hunedoara Ialomita Iasi Ilfov Maramures Mehedinti Bucuresti Mures Neamt Olt Prahova Salaj Satu Mare Sibiu Suceava Teleorman Timis Tulcea Valcea Vaslui Vrancea