Ministerul Apărării Naţionale (MApN) - Forţele Terestre Române

 

Miercuri, 19/01/2022

Peste 60 de angajaţi ai Statului Major al Forţelor Terestre şi Batalionului 500 Sprijin „General de divizie Gheorghe Rusescu" au vrut să fie eroi şi să salveze vieţi, participând la campania de donare de sânge, desfăşurată marţi, 18 ianuarie.

Un rol deosebit de important în succesul acţiunii l-a avut echipa medicală a Centrului de Transfuzie Sanguină al Ministerului Apărării Naţionale care a organizat activitatea la sediul Statului Major al Forţelor Terestre, facilitând astfel accesul donatorilor, dornici să facă gestul suprem de altruism față de semenii aflați în suferință.


Luni, 17/01/2022

În perioada 14-16 ianuarie, la Buzău, s-a desfășurat a XII-a ediție a Concursului anual de istorie al Fundației „Mareșal Alexandru Averescu”, organizat de Fundația „Mareșal Alexandru Averescu”, în parteneriat cu Divizia 2 Infanterie „Getica” și cu sprijinul nemijlocit al Consiliului Județean Buzău.

La concursul de anul acesta s-au prezentat șase instituţii de învăţământ din judeţul Buzău: Colegiul Naţional „B.P. HASDEU”, Liceul Teoretic „ALEXANDRU MARGHILOMAN”, Colegiul Național Pedagogic „SPIRU HARET”, Liceul de Arte „MARGARETA STERIAN”, Liceul Tehnologic „GRIGORE C. MOISIL”.


Luni, 17/01/2022

Batalionul 206 Artilerie ”General Mihail Lăcătușu”, denumiți simbolic și ”Urșii Bruni”, din compunerea Brigăzii 2 Vânători de Munte ”Sarmizegetusa”, a împlinit 53 de ani de la acordarea primului Drapel de Luptă și implicit înființarea acestuia.

La sediul batalionului, în localitatea Ghimbav, a avut loc o ceremonie militară la care au fost invitați comandantul Brigăzii 2 Vânători de Munte și foști comandanți, ai Urșilor Bruni, în rezervă sau retragere.


Luni, 17/01/2022

În semn de apreciere a serviciillor pe care le-a adus instituției militare, a rezultatelor remarcabile obținute în procesul de instruire, precum și a înaltului profesionalism dovedit în executarea misiunilor încredințate, subofițerul de comandă al Brigăzii 61 Vânători de Munte ,,General Virgil Bădulescu”, plutonierul adjutant principal Silviu Silvestru - Vasile Juravle a primit Medalia ,,Virtutea Militară” clasa a II-a, cu însemn pentru militari, distincție conferită de către Președintele României Klaus-Werner Johannis.

Felicitări colegului nostru!


Luni, 17/01/2022

Aflați la jumătatea perioadei misiunii de asigurare a prezenței înaintate consolidate, “Gheparzii de fier” continuă activitățile de instrucție cu profesionalism și determinare, pentru a-și menține nivelul înalt de pregătire.

Artileriștii antiaerieni dobrogeni au executat ședințe de tragere cu armamentul de infanterie, pe timp de noapte, în poligonul Gaudynek din Polonia, aceștia obținând calificative foarte bune în cadrul ședințelor, atât cu pușca automată calibru 5,45 mm, cât și cu pistolul calibru 9 mm.

* * *


Joi, 13/01/2022

18 “Gheparzi de fier” au luat startul la competiția sportivă „Norwegian Foot March”, care s-a desfășurat în această săptămână, în apropierea bazei de antrenament din Bemowo Piskie.


Joi, 06/01/2022

În data de 5 ianuarie, la sediul Brigăzii 81 Mecanizată “General Grigore Bălan'' din Bistrița, au fost conferite, într-un cadru festiv, în numele Alteței Sale Regale, Principele Radu, al șefului Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu și Invictus România, în semn de apreciere, Certificate de apreciere și Medalia Invictus, militarilor activi, în rezervă și retragere și rezerviștilor voluntari din cadrul brigăzii, a Centrului Militar Județean Bistrița-Năsăud și militarilor Inspectoratului de Jandarmi Județean Bistrița-Năsăud.


Pages

Alba Arad Arges Bacau Bihor Bistrita-Nasaud Botosani Braila Brasov Buzau Calarasi Caras-Severin Cluj Constanta Covasna Dambovita Dolj Galati Giurgiu Gorj Harghita Hunedoara Ialomita Iasi Ilfov Maramures Mehedinti Bucuresti Mures Neamt Olt Prahova Salaj Satu Mare Sibiu Suceava Teleorman Timis Tulcea Valcea Vaslui Vrancea