Ministerul Apărării Naţionale (MApN) - Forţele Terestre Române

 

Vineri, 24/09/2021

Ziua de 23 septembrie a fost una încărcată pentru participanţii la „Cursul pentru jurnaliştii care transmit din zone de conflict”, ediţia 2021. După executarea transportului pe calea aerului cu elicoptere IAR-330 şi inserţia acestora în poligonul Bogata din judeţul Cluj, jurnaliştii au intrat în scenariul unui exerciţiu integrator pregătit de militari ai Batalionului 811 Infanterie „Dej”.

Exerciţiul a urmărit crearea unui mediu cât mai apropiat de cel al teatrelor de operaţii, atât de familiar „Dragonilor Transilvani” din Dej.


Vineri, 24/09/2021

Compania 1 Rezervă Intermediară ALTHEA, generată de Batalionul 2 Infanterie „Călugăreni” a executat, în data de 23 septembrie, în cadrul antrenamentului operaţional „EUFOR QUICK RESPONSE 21”, ce se desfăşoară în perioada 18 septembrie - 3 octombrie, o patrulă de cercetare a unei zone şi au escortat un convoi militar, pe o rută din TO Bosnia şi Herţegovina.

* * *


Vineri, 24/09/2021

Astăzi, 24 septembrie, la sediul Brigăzii 81 Mecanizată „General Grigore Bălan”, a avut loc, în prezenţa comandantului marii unităţi, colonelul Cornel-Traian Scurt, festivitatea de premiere a Concursului „Trofeul General Grigore Bălan”, desfăşurat în perioada 20-24 septembrie, în municipiul Bistriţa.


Joi, 23/09/2021

Compania 1 Rezervă Intermediară ALTHEA, generată de Batalionul 2 Infanterie „Călugăreni”, a executat, în data de 22 septembrie, un exerciţiu de rezolvare a unei situaţii tactice în Camp Butmir 2, în TO Bosnia şi Herţegovina.

Militarii au interacţionat cu populaţia civilă, jucată de militari austrieci, au reacţionat la descoperirea de muniţie neexplodată şi au evacuat o clădire în care se afla o echipă de legătură EUFOR, printre care un rănit.


Luni, 20/09/2021

Recruţii din seria august 2021, care execută programul de formare iniţială în cadrul Batalionului 811 Infanterie ,,Dej”, au ajuns la jumătatea perioadei de instrucţie individuală de bază.

Până în acest moment, viitorii soldaţi gradaţi profesionişti au desfăşurat sedinţe de instrucţia tragerii cu armamentul de infanterie din dotare, instrucţie tactică de specialitate, topografie militară şi marşuri pe jos pe diferite distanţe.


Vineri, 17/09/2021

                Ziua Batalionului 151 Infanterie ”Războieni” a fost sărbătorită astăzi printr-o ceremonie militară și religioasă, desfășurată la sediul unității ieșene.

                Activitatea s-a desfășurat în prezența locțiitorului comandantuluiBrigăzii 15 Mecanizată ”Podu Înalt”, colonelul Ionel-Lucian Sandu, a reprezentanțilorinstituțiilor Sistemului național de apărare, ordine publică și securitate națională din garnizoana Iași, a foștilor comandanți ai unității ieșene, dar și a militarilor care, de-a lungul timpului, au făcut parte din colectivul ,,Lupilor Negri”.


Vineri, 17/09/2021

            În data de 15 septembrie, la sediul Batalionului 26 Infanterie „Neagoe Basarab” din Craiova, a avut loc ceremonia militară prilejuită de sărbătorirea a 27 de ani de la înființarea structurii.

            Cu această ocazie, colectivul Batalionului 26 Infanterie ”Neagoe Basarab” şi cel al Brigăzii Multinaţionale Sud-Est urează un sincer”La Mulţi Ani!” tuturor camarazilor care au servit şi servesc Patria sub drapelul ”Scorpionilor Roşii”.

Foto: Cătălin Dinu


Pages

Alba Arad Arges Bacau Bihor Bistrita-Nasaud Botosani Braila Brasov Buzau Calarasi Caras-Severin Cluj Constanta Covasna Dambovita Dolj Galati Giurgiu Gorj Harghita Hunedoara Ialomita Iasi Ilfov Maramures Mehedinti Bucuresti Mures Neamt Olt Prahova Salaj Satu Mare Sibiu Suceava Teleorman Timis Tulcea Valcea Vaslui Vrancea